Bekövetkezett, amitől féltünk

1 órája

Fiola Attila Újpestre igazolt

Bejelentette Fiola Attila érkezését az Újpest labdarúgó-csapata. A Vidi korábbi alapembere nyolc év után hagyta el Székesfehérvárt.

Németh Krisztián

Fotó: fehervarfc.hu

Hosszú ideje rebesgették "Fityó" távozását, aminek komoly alapot adott, hogy nyáron lejárt a szerződése Fehérváron, így egy pillanatra sem került a keretbe az új szezonban.

A ma késő délutáni órákban bekövetkezett, ami várható volt, Fiola leigazolását bejelentette az Újpest.

Az 59-szeres válogatott csupa szív hátvéd a Paksban kezdte profi karrierjét, majd a Puskás Akadémia érintésével 2016-ban került a Vidihez. A csapattal bajnoki, címet magyar kupát nyert, részese volt az Európa-liga csoportkörös szereplésnek, mindeközben a magyar válogatott alapembere lett. Amikor nagy lett a baj, bevállalta a párbeszédet, és a konfliktust szurkolókkal. Összességében nagy közönség kedvenc volt és kiváló futballista volt Sóstón, nem hiába lett csapatkapitány 2022-ben.

A 2021-es Európa-bajnokságon gólt lőtt Franciaország ellen. Az idei kontinenstornán is számított rá Marco Rossi szövetségi kapitány, Svájc és Németország ellen is a kezdőcsapatban kapott helyet. A Vidiben 165 mérkőzésen lépett pályára. 

Bese Barnabás, Gergényi Bence és Mamoudou Karamoko után Fiola Attila lett a negyedik játékos, aki az előző szezonban még Székesfehérváron játszott, majd követte a távozó Bartosz Grzelakot Újpestre. Vajon ezzel véget ért az erőforrások "átszivattyúzása" lila-fehérbe?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában