A csapatkapitány szerint a szív diadala volt a továbbjutás a csoportkörbe

22 órája

Az edző küzdőszelleme átragadt a játékosokra

Hatalmas bravúr nyomán szerepelhetnek a fehérvári kosarasok a FIBA Europe Cup csoportkörében. Az első ellenfelük a bolgár Rilski Sportist lesz október 10-én.

Horog László

A fehérváriak csapatkapitány, Vojvoda Dávid a labdával

Fotó: Alba Fehérvár

Nem ígért sok jót a privigyei vereség a fehérvári kosarasok számára, az Alba azonban huszáros hajrával 20 pontos győzelmet aratott a BC Prievidza felett a selejtezőben, ezzel bejutott a nemzetközi kupa csoportkörébe.

Az első, múlt keddi, szlovákiai derbin 102-85-re alulmaradt Alejandro Zubillaga együttese, a visszavágón fel kellett kötniük a nadrágot, nagyon észnél kellett lenniük a szlovák élcsapat elleni visszavágón. A 104-84-es hazai siker végül továbbjutást jelentett.

– A meccs után gratuláltam a csapatnak, 17 pontos hátrányt ledolgozni hatalmas teljesítmény, bárki is legyen az ellenfél, hazai, vagy külföldi együttes. Az odavágó után volt egy komoly beszélgetés, kellett a fejeknek, ugyanis a szezonkezdés előtti utolsó, Honvéd elleni, felkészülési derbin, majd Szlovákiában nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Lehet rosszul, játszani, de szív, lelkesedés nélkül nem, ebben kellett elsősorban változtatnunk. Hiába alkotják jó játékosok az együttest, ha csapatként nem funkcionálunk jól, nem leszünk eredményesek. Végre egymásért küzdöttünk, az első perctől az utolsóig hittünk magunkban. Persze, ehhez kellett egy olyan edző is, mint Alejandro, akinek a győzni akarása mindig átragad a csapatra. Régóta dolgozom vele, nagyon sok energiát ad nekünk a nehéz helyzetekben – mondja Vojvoda Dávid csapatkapitány.

– Mindig a legtöbbet szeretném kihozni magamból és a csapatomból, én soha nem adom fel, csak a győzelmet tartom szem előtt – veszi át a szót Alejandro Zubillaga. – Az első meccs után nehéz helyzetbe kerültünk, de fontos volt, hogy a hétvégi visszavágón végig hittünk magunkban. Nagy győzelmet arattunk, örülök, hogy ismét ott leszünk a csoportkörben.

Az Alba Fehérvár október 2-án, kedden, 20 órakor az Egis Körmendet fogadja bajnokin, a nemzetközi kupában pedig október 9-én, szerdán, 18 órakor a bolgár Rilski Sportist csapatát látják vendégül a Gáz utcában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában