Fantasztikus teljesítmény

2024.09.21. 19:30

Az előző szezon bronzérmesét is legyőzte itthon az Alba Fehérvár KC

Szinte végig vezetve, remek egyéni teljesítményekkel 32-29-re legyőzte Suzana Lazovics együttese a Mosonmagyaróvárt a női kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában.

Németh Krisztián

Fotó: NAGY NORBERT

A második hazai mérkőzésen is megállapíthattuk: Suzana Lazovics remekül összerakta az Alba Fehérvár KC-t. Ez már az első félidőben is kiviláglott a Mosonmagyaróvár ellen. Ugyan a vendégek kezdtek jobban, de a negyedik percre összehozott két gólos vezetésük tiszavirág életű volt.

Három minutummal később már 6-6 állt az eredményjelzőn – köszönhetően egy óvári kiállításnak is. Sőt, Kövér Luca góljával fordított az Alba! Tamara Smbatian is nagy kedvvel játszott, akcióból és hetesből is betalált, ímár így aztán már kettővel ment a házigazda. Tóth Gabriella tartotta a lelket az Óvárban, két góljával 8-8 lett a 12. percben.

Fotó: NAGY NORBERT

De egyáltalán nem roppantak meg a hazaiak, megint emberelőnybe kerültek, aminek révén visszaszerezték a két gólos előnyt, és a lendület olyannyira kitartott, hogy egy 3-0-ás szériával, amiből Malgorzata Trawczynska hétméteressel, Utasi Linda bombagóllal, és Tolnai Laura harcos találattal vette ki a részét - meg sem álltak a négy gólos előnyig, ebben az időszakban még az időkérés sem segített a vendégeken, 15-11. El is némultak pár percre a vendég szurkolók… A Mosonmagyaróvár rohanással próbálta kizökkenteni a házigazdát, ami nem mindig sikerült, ezzel együtt is két gólra zárkóztak fel a félidőre, 19-17.

Emlékezhetünk, hogy a Vác ellen a bajnoki rajton mennyire fantasztikus teljesítményt nyújtott az Alba. Ezt sikerült felülmúlni!

Fotó: NAGY NORBERT

Suzana Lazovics csapata ellentmondást nem tűrően játszott, kőkemény, remek védekezést nyújtott, és ennek meg is lett az eredménye. Rögtön két góllal lépett el a fordulás után, nyolc perc elteltével csak emberelőnyben tudott felzárkózni mínusz egyre az Óvár - Lazovics időt is kért.

Meg is lett az eredménye: 4-0-ás futást produkált a Fehérvár, miközben a vendégek, hét percen át képtelenek voltak gólt lőni. Débora Moréno remek védekezés váltásokkal vétette észre magát, Smbatian továbbra is szórta a gólokat - meg sem állt nyolcig - a volt csapata ellen védő Hadfi egyre extrább volt a kapuban.

Fotó: NAGY NORBERT

A 54. percre kialakult a legnagyobb különbség, a bátran, és agilisan játszó Tolnai góljával héttel vezetett az Alba, 30-23. A sok hibával játszó vendégeknél itt már kezdett lefőni a kávé, csak kozmetikázni tudtak az eredményen és feljöttek 32-29-re. 

Az Alba Fehérvár KC második hazai bajnokiját is megnyerte, az előző szezon ötödik helyezettje a Vác, után a bronzérmes Mosonmagyaróvárt is legyűrte itthon.


 Alba Fehérvár KC – Motherson Mosonmagyaróvári KC 32-29 (19-17)

Női NBI., 3. forduló, Székesfehérvár, Köfém sportcsarnok. Vezette: Kovács-Sebők, Vastag-Réti

Alba FKC: Aalla – Szabó-Májer 4, Trawczysnka 5 (4), Kövér 4, Moreno 2, Smbatian 8 (1), Takó 2. Cserék: Hadfi (kapus), Tolnai 2, Sulyok, Kocsis, Utasi 5, Szemes. Vezetőedző: Suzana Lazovics.

Mosonmagyaróvár: Martins – Faludi-Udvardi 2, Tóth G. 4, Faragó 1, Ivancsok 5, Strannig 3 (3), Albek 5. Cserék: Halter (kapus), Tóth E., Wolfps, Molnár D. 1, Varga E., Schatzl N. 4, Lancz 4, Kukely. Vezetőedző: Gyurka János.

Kiállítások: 12, ill. 9 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában