Sikerrel vették a selejtezőt

1 órája

Bajnokok Ligája főtáblára jutott a Dunaújváros

Pénteken, szombaton és vasárnap is nyert egy meccset, így főtáblára jutott a Dunaújvárosi FVE a női vízilabda Bajnokok Ligájában.

Szabó Róbert

Feljutott a főtáblára a női vízilabda BL-ben a DFVE

Fotó: DFVE / Facebook, archív

Pénteken jól rajtolt a Dunaújváros az Edében rendezett BL-selejtezőben, hiszen 14-10-re legyőzte a házigazda Polar Bears-t, majd szombaton előbb 11-10-re kikapott a BVSC-Zugló ellen, hogy aztán kiütéssel 18-6-ra megverje a francia Nancy-t. A Fejér vármegyei együttes három meccs után így hat ponttal a tabella második helyéről várhatta a vasárnapi, Lille elleni folytatást.

A korai, 10 órás kezdés ellenére Gardáék az első perctől kezdve maximális fokozaton hajtottak, és az első negyedet meg is nyerték a Lille ellen, 2-3. A második felvonásban a franciák aztán mág 3-4-ig tartották a lépést, ezután azonban egy 0-4-es szakasszal meglógott a nagyszünetre a DFVE, 4-8.

A harmadik negyedben aztán végérvényesen eldőlt a találkozó sorsa, hatra nőtt a különbség, 7-13. Végül bár ötre is feljött a Lille, megőrizte a hatgólos differenciát a Dunaújváros, 10-16. Ezzel a győzelemmel bebiztosította főtáblára jutását a női vízilabda BL-ben a Fejér vármegyei együttes.

A hétvége folyamán Garda Krisztina volt a dunaújvárosiak legeredményesebb játékosa, a négy mérkőzésen 15 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

Női vízilabda Bajnokok Ligája, selejtező, 4. mérkőzés

Lille (francia) – Dunaújvárosi FVE 10-16 (2-3, 1-5, 4-5, 3-3) 

DFVE: Maczkó – Jonkl, Kardos L. 3, Dobi 3, Horváth B. 1, Mahieu 2, Katsimpri 1, Garda 3, Kardos D. 1, Karancsi 1, Pál 1, Sümegi 2. Vezetőedző: Maxim Kordonszkij

A DFVE BL-selejtezős kerete, a játékosok neve mellett a hétvége során szerzett góljaik számával:
Kapusok: Maczkó Lilla, Eikel Anna
Mezőnyjátékosok: Jonkl Csenge 1, Kardos Laura 7, Dobi Dorina Lili 9, Horváth Brigitta 4, Mahieu Geraldine 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában