Női kézilabda

1 órája

Büszke a csapatára Lazovic

Szoros mérkőzésen 21-20-ra kikapott a TAPPE-Békéscsabai NKSE otthonában az Alba Fehérvár KC. A találkozó után a csapat vezetőedzője, Suzana Lazovic és az 58 százalékos teljesítményt nyújtó kapus, Maddi Aalla érékelte a látottakat.

Szabó Róbert

A jó kapusteljesítmény sem volt elég az FKC-nak a pontszerzéshez

Fotó: albakezi.hu

 A találkozó rengeteg egyéni hibával indult mindkét oldalon, azonban ebből az FKC nem tudott kijönni, csupán nyolc gólt dobott az első játékrészben, 12-8. A fordulás után nyolccal is meglógott a házigazda, amely végül jól sáfárkodott az előnnyel, a székesfehérváriak csak egy gólra tudtak felzárkózni, 21-20

„Rosszul kezdtük az első félidőt, voltak problémáink. Az ellenfél öt-egyes védekezését nem tudtuk legyűrni, hiába beszéltük meg az edzéseken, hogyan kell támadnunk ezellen. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert képesek voltak visszakapaszkodni, amikor már nyolcgólos hátrányban voltunk. A meccsre nem állt sajnos minden játékos rendelkezésemre, vannak sérültjeink, és az a hat-hét játékos, akik a pályán voltak, az utolsó percig küzdöttek. Tudtuk, hogy Békéscsabán nem könnyű játszani, nyomás alatt tartottak minket a szurkolóik, de szerencsére a saját szurkolóink is kitettek magukért” – étékelte a látottakat Suzana Lazovic vezetőedző az albakezi.hu-nak.

A székesfehérváriak kapujában remek teljesítményt nyújtott Maddi Aalla, de ez sem volt elég a végső sikerhez.

„A legnagyobb problémánk a támadásban volt, nem mentek a lövések, és ha jól is sikerült a lövés, az ellenfél kapusa kivédte azt. Ennek ellenére nem adtuk fel, küzdöttünk; a második félidei öt-egyes védekezésünk jól működött, amiből aztán többször el tudtunk futni. Ez volt a kulcsa a felzárkózásunknak; többször volt lehetőségünk az egyenlítésre, de sajnos nem tudtunk ezekkel élni. Örülök, hogy végül jól működött a védekezésünk, és végig küzdött a csapat" – értékelt Maddi Aalla.

Női kézilabda NB I, 4. forduló
Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC 21-20 (12-8)

Alba Fehérvár KC: Hadfi, Orbán, Aala – Szabó-Májer 6, Tolnai, Trawczynska 6, Utasi 1, Takó 4, Szabó K., Smbatian 2, Balássi, Sulyok, Kocsis 1, Kövér, Szemes, Moreno. Vezetőedző: Suzana LazovicSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában