Felhívták magukra a figyelmet

2 órája

Három fehérvári kézilabdázó hazája válogatottjában

Az Alba Fehérvár KC csapatáról Tamara Smbatian, Maddi Aalla Rotaexte, és Débora Moreno is meghívót kapott hazája válogatottjába.

Németh Krisztián

A csapat légiósai közül hárman kaptak meghívót hazájuk nemzeti csapatába.

Fotó: Sastinszky Dániel

Az Alba Fehérvár KC pazar szezonkezdete remek csapatmunkának, és kiemelkedő egyéni teljesítményeknek is köszönhető. Suzana Lazovics együttese - ahogy korábban megírtuk - kilenc éve nem kezdte ilyen jól a bajnokságot a női kézilabda NBI-ben.

A csapat légiósai közül hárman kaptak meghívót hazájuk nemzeti csapatába.

Tamara Smbatian az első bajnokin szerzett 20 találatával negyedik a góllövőlistán, legutóbb a forduló csapatába is bekerült. a rutinos játékos évek óta meghatározó játékosa az ukrán nemzeti együttesnek.

- A válogatott felkészülésünket Lvivben töltöttük. Öt napon keresztül minden nap két edzésünk – néha három – volt, ezt követően két felkészülési mérkőzést is játszottunk a hétvégén. Szerencsére minden remekül sikerült - monda a játékos klubja honlapjának.

Maddi Aalla Rotaexte pályája újabb lendületet kapott Fehérváron, három év szünet után jött szóba ismét a spanyol válogatottnál.

- A válogatott hét a kemény munkáról szól: dupla edzések minden nap, videózás és megbeszélések követik egymást folyamatosan; ez most kiegészült még spanyol ligában résztvevő csapatok elleni mérkőzésekkel. Visszatérni a válogatottba mindig hatalmas megtiszteltetés, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehetek annak a projektnek, amely a következő olimpiai ciklusra és a 2029-es Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra összpontosít - árulta el a kapus.

A Dunaújvárosi Kohásztól igazolt Débora Moreno is nagy visszatéréssel büszkélkedhet, a 26 éves játékos hét esztendő után lehetett tagja a portugál válogatott keretének.

- A hét a 2024-es Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében telt. Tizenhat év elteltével ez az első alkalom, hogy a portugál válogatott kvalifikálta magát nemzetközi tornára. Büszkeséggel és boldogsággal tölt el, hogy behívtak, elsősorban azért, mert sérülések és további okok miatt 19 éves korom óta nem történt velem ilyen, másrészről pedig, úgy érzem, kifizetődött, hogy Magyarországon játszhatok. Volt néhány edzésünk, ezt követően három barátságos mérkőzést játszottunk, egyet Brazília és kettőt Törökország ellen. Egyénileg és csapat szinten is hasznosnak találtam az edzőtábort; bármiféle nyomás nélkül játszottunk, és hamar alkalmazkodtam az ottani játékrendszerhez - mondta Moreno.

Suzana Lazovics vezetőedző is válogatott penzumot teljesített, hiszen az Alba FKC mellett hazája, Montenegró női válogatottját is irányítja. Az Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes összetartását vezényelte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában