Jégkorong

2 órája

Nem volt meg a kapcsolat

Második hazai bajnokiján vereséget szenvedett a Hydro Fehérvár AV19 vasárnap délután. Az olasz HCB Südtirol Alperia 3-0-ra győzött az Alba Arénában.

Kelemen Kornél

A vendégek jól semlegesítették a Volán támadójátékát.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az osztrák bázisú jégkorongliga (ICEHL) hatodik játéknapján vereséget szenvedett a Volán. A Bolzano ezzel a győzelemmel stabilan tartja a második helyet, míg a fehérvári együttes jelenleg kilenc ponttal a hatodik pozíciót foglalja el. 

– Volt pár gólszerzési lehetőségünk, ezek mind elakadtak a kapusban, vagy csak egyszerűen blokkolták őket. Sok korongot adtunk el a védekező harmadunkban, emiatt nem tudtunk normálisan építkezni – értékelte a látottakat Kiss Dávid, a Volán vezetőedzője. Hozzátette, nagyon alacsony energiaszintet látott a csapatán és rengeteg pontatlan passz volt a játékosok között, nem tudtak elegendő energiát mozgósítani, az utolsó tíz percben hiába próbálkoztak, nem tudták bekotorni a korongot az ellenfél kapujába.

A szakember mellett a székesfehérváriak játékosa, Stipsicz Bence is megszólalt az olaszok elleni bajnoki után.

 – Nem voltunk jók a középső harmadban, ha nálunk volt a korong sokszor csak felütöttük egy embernek, rosszul kapcsolódtunk egymás játékához, emiatt sokat hibáztunk – mondta a védő a csapat hivatalos oldalának. 

Az olaszok részéről Fabio Armani másodedző nyilatkozott, aki Sam Harvey, a bolzanóiak kapusának szerepét emelte ki, valamint a csapat védekezését is méltatta.

– Jók voltunk a védekező harmadban, minden játékos a lefújásig fókuszált, keményen küzdöttek a győzelemért – emelte ki Fabio Armani a Bolzano másodedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában