Hírek

2009.04.27. 02:28

Szocpol: a legnépszerűbb. Volt?

Székesfehérvár - Szocpol néven ismerjük azt a vissza nem térítendő állami támogatást, amelyet 18. évét betöltött vagy 16. évének betöltése után érvényes házasságot kötött személy vehet igénybe.

Ármás János

A félszocpol akkor igényelhető, ha valaki lakását, házát legalább ötven százalékkal bővíti. A támogatást teljesen az építési költség, illetve a vételár kiegyenlítésére kötelező felhasználni. A szocpol az építő (vevő) vér szerinti és örökbe fogadott gyermeke, a gyámsága alatt álló, legalább egy éve vele együtt élő gyermek, valamint az az intézeti vagy állami nevelt gyermek után igényelhető, aki legalább egy éve él az építőnél. Csak arra a gyermekre tekintettel folyósítható, aki még nincs 16 éves, vagy elmúlt már 16, de nappali tagozaton tanul és még nincs 25, illetve betöltötte 16. évét, de testi vagy szellemi fogyatékossága (betegsége) miatt legalább 67 százalékban elvesztette munkaképességét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!