Hírek

2009.10.13. 02:29

A jövőért csatornáznak

Dég, Lajoskomárom - Szennyvíztisztító és csatornázási programjára nyújtott be közös pályázatot a két település önkormányzata. Az első fordulóban nyertek, most gyorsan továbblépnek.

V. Varga József

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a környezet és energia operatív program keretében befogadta a települések közös elképzelését. Az első forduló sikeréhez közreműködtek a tervezők mellett régészek és lőszermesterek is - közösen sikerült elvégezni a szükséges előkészületi munkákat. A 2,7 milliárd forintba kerülő beruházás az előzetes tervek alapján 2010 tavaszán megkezdődhet. A szennyvíz- és csatornahálózat a próbaüzemet követően 2012 január elejétől állhat a helybéliek szolgálatába.

Dég község elöljárója, Szabadiné Petróczki Márta és Macher Pál lajoskomáromi polgármester közös tájékoztatójukban elmondták: a két település jövője szemponjából már nem lehetett tovább halasztani ezt a projektet. A kiépíteni tervezett csatornahálózat nélkül az amúgy is hátrányos helyzetű települések továbbra is lemaradtak volna a befektetőkért (munkahelyteremtőkért) folytatott versenyben. Segít a program abban, hogy Lajoskomáromban újraépíthessék a bezárt termálfürdőt, illetve Dégen végre elindulhasson a Festetics-kastély rekonstrukciója és hasznosítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!