Hírek

2011.09.06. 16:30

Az új törvények adtak munkát

Székesfehérvár - A megyei kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságát a jövőben is Bartucz Sándor vezeti. Valószínűleg e hivatalnak adták a legtöbb feladatot az új törvények.

Tribolt Lajos

Ha valamelyik állami  hivatalnak idén megsokszorozódott a feladata, akkor az a nyugdíjbiztosító volt.  A korábban négy évig regionális felállásban dolgozó hivatal januártól újból megyékre tagozódott. Most a megyei kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságaként működik. S visszatérve a feladataikra: Január végéig nyilatkozhattak az állampolgárok, hogy fenntartják-e a magánnyugdíjbiztosítási jogviszonyukat. Nos Fejér megyében közel négyezer ügyfél nyilatkozott úgy, hogy igen. Ezt könyvelni kellett, de munkát adott az összes érdeklődő is.

A jogszabályi változások adtak azután még plussz feladatokat. Elsőként a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjára vonatkozó jogszabályt említette  Bartucz Sándor  igazgató.  Sokan kérték a szolgálati idejük megállapítását, de itt Fejér megyében augusztus 31-ig 1568-an ténylegesen kérték a nyugdíjazásuk megállapításáét. Országosan ugyanezen idő alatt 31954 fő élt a törvény adta jogával.
Nagyon sok plussz munkát adott az is, hogy  idén már minden biztosított évente egyszer kérhette  szolgálati idejének megállapítását.
A hivatal kimutatása szerint az előző év első hathónapjának 7654 új ügyével szemben idén ugyanannyi idő alatt 12064-gyel foglalkoztak. Jelentősen emelkedett a lezárt ügyek száma is, közel harmadával megnőtt a személyes ügyfélforgalom, és 34284-ről 59486-ra emelkedett a telefonos ügyintézések száma.
Szeptembertől visszaállították a korábbi ügyfélfogadási időt: hétfő. kedd, csütörtök 8-12, szerda 8-16 óra között.
Az igazgató, a közelmúltban ismét kinevezett Bartucz Sándor 2004 óta vezető itt, igaz  2007-2010 között regionális szinten.  A jogász végzettségű, de közigazgatási szakvizsgával is rendelkező szakember Országos Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságnál (illetve jogelődjeinél) dolgozott vezető beosztásokban, s hét éve került a megyébe. Jelenleg Gárdonyban él.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!