Hírek

2012.06.19. 18:25

Focipálya, egyeztetés nélkül? 15 évre adná bérbe a város a területet

Székesfehérvár - Lakossági fórum és előzetes egyeztetés nélkül nagyméretű műfüves pálya megvalósítását szeretné az önkormányzat - állítja Szigli István, aki szerint szükség lett volna az egyeztetésre.

Házi Péter

A feketehegyi Bébic utcában hosszú évekkel ezelőtt készült el egy aszfaltos és egy műfüves focipálya. Ezek mellett található az a városi tulajdonú, beépítetlen, közel ötezer négyzetméteres terület, ahol a szabályozási terv szerint városrészi alközpont kialakítására van lehetőség (ha például a zártkertek beépülnek, szükség lehet itt orvosi rendelőre, bölcsődére.) Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője azért tartott kedden ezen a területen sajtótájékoztatót, mert tudomására jutott, hogy a csütörtöki városi közgyűlés elé kerül a terület sportcélú hasznosításáról szóló javaslat. Mégpedig úgy, hogy erről vele nem egyeztettek, sem a lakosságot nem kérdezték meg. Habár az előterjesztésben nem szerepel, a képviselő úgy tudja, a Főnix Gold Kft. szeretne a területen egy nagyméretű, műfüves focipályát építeni. Szigli szerint a sportcélú hasznosítás önmagában nem elvetendő, (például teniszpályáknak a környék lakói is örülnének), de szerinte erre és az ugyancsak beépítetlen szomszédos területre először egy hasznosítási koncepciót kellene elkészíteni, mert uszodától kezdve lakóparkig nagyon sok féle hirtelen elképzelés volt már ide. A képviselő nem érti, miért olyan fontos Mészáros Attila önkormányzati képviselőnek az, hogy ilyen hirtelen döntés szülessen a kérdésben.

- Az a célunk, hogy minden városrészben minél több sportolási lehetősége legyen a lakosságnak, az új sporttámogatási rendszer adta lehetőséget szeretnénk kihasználni. Egyébként Szigli Istvánnak az elmúlt tizennyolc éves képviselősége alatt lett volna ideje koncepció kidolgozására - fogalmazott lapunk megkeresésére Mészáros Attila.

Telefonon próbáltuk elérni a  Főnix Gold Kft.-t is, hogy megtudakoljuk, igaz-e, hogy ők szeretnének itt műfüves pályát építeni, de nem sikerült senkivel beszélnünk a honlapon megadott telefonszámon.

A közgyűlési előterjesztésben egyébként annyi szerepel, hogy az új sporttámogatási rendszer nyújtotta lehetőségek realizálására javasolja az önkormányzat sportfejlesztés céljára bérbe adni a területet. A pályázata július 9-én 10 óráig jelentkezhetnek az érdeklődők. Előnyt élvez az, aki a sportlétesítmény közcélú használatát az üzemidő legalább húsz százalékában biztosítja. A területet 15 évre adná bérbe az önkormányzat, azt követően az építmény is az önkormányzat tulajdonába kerülne.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!