Hírek

2012.08.13. 18:42

Sokan kritizálják a naturista kempinget

Gárdony – Korábban már többször foglalkoztunk a Gárdonyban megnyílt naturista kempinggel és stranddal, illetve a naturizmus múltjával a tó partján. De a létesítménynek nem örül mindenki.

Tihanyi Tamás

Lapunk felháborodott hangú levelet kapott egy olvasónktól, aki írásában azt állítja, a naturista fürdőzők zavarják a többi pihenőt, s „elveszik a szabad strandolás és a vízre való kievezés lehetőségét” másoktól. A panasszal felkerestük a kemping üzemeltetőjét, Nagy György vállalkozót, aki elmondta: augusztus 4-én nyitották meg hivatalosan a kempinget, bár már egy héttel előtte is fogadtak vendégeket, miután minden szükséges engedélyt megszereztek.

Három hetes tapasztalataik kedvezőek, sok érdeklődő, kíváncsi kérdést kapnak az ország minden részéről, a látogatottság pedig eddig felülmúlta előzetes várakozásaikat. A kifogásokat nem érti, hiszen a csónakkikötőből semmilyen módon nem akadályozzák a kijárást, a szabadstrandnak pedig legfeljebb tíz százalékát foglalja el létesítményük, a többi továbbra is úgy várja a fürdőzőket, mint korábban. A terület kialakítása olyan, hogy ne zavarjanak senkit, a kerítést lefedték, hogy kívülről ne lehessen belátni – ez egyébként nekik is érdekük volt. A vállalkozó hozzátette, a náluk megforduló vendégek közel fele családos, gyerekes ember, aki maga is elsősorban pihenésre, nyugalomra vágyik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!