Hírek

2012.09.25. 09:09

Képek a színházi Forrásban

Székesfehérvár – A Vörösmarty Színház új Forrás Galériájában megnyílt Incze Mózes festőművész kiállítása. A tárlatot október 31-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

 Incze Mózes festőművész 1975-ben született a háromszéki Baróton, Erdélyben. Murális festő szakon érettségizett Marosvásárhelyen, majd az 1990-es évek közepétől Magyarországon telepedett le. 2000-ben, Nagy Gábor tanítványaként diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. 1997-ben néhány barátjával megalapították az Élesdi Művésztelepet, mely a kortárs magyar művészet meghatározó műhelyévé vált. 1996-ban Pannoncolor- díjjal, 1997-ben pedig Székely Bertalan díjjal jutalmazták munkásságát.


Jelenleg Isaszegen él és dolgozik, három gyermek édesapja. Incze Mózes hagyományos alapokon nyugvó, klasszikus figurális festészetet képvisel, mely sokszor a régi mestereket idézi. Tematikai szempontból azonban saját világot alakít ki képein, alkotásai több dimenziós világot feltételeznek. Nem csak itthon állít ki, de nemzetközi elismertségének köszönhetően Olaszországban, Ferrarában több ízben is bemutatkozott már. Alkotásai eljutottak a Távol- Keletre is. 2011 nyarán, a Kínai Szépművészeti Múzeumban rendezett nagyszabású Magyar Művészet című kiállításon tizenkét festménnyel szerepelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!