Hírek

2012.09.18. 13:44

Rekordszámú csapat lesz az idei lecsófőző vigasságon

Székesfehérvár - Soha ennyi csapat nem jelentkezett még a Lecsófőző Vigasságra. A Várkörúton 540 bográcsban készül majd az ízében, összetevőiben olyannyira változatos eledel.

Fejér Megyei Hírlap

- 2012-ben rekordot döntünk, ami a résztvevők számát  illeti: eddig 540 csapat jelentkezett, s száll versenybe a Lecsókirály vagy Lecsókirálynői címért a szombaton, immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Lecsófőző Vigasságon - emelte ki kedden, a fesztivált bemutató sajtótájékoztatón Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, aki hozzátette,  este hat órakor tartják a Várkörút Skála áruház felé eső részén felállított nagyszínpadon az eredményhirdetést. Nem csak a Lecsókirály címért folyó verseny legjobbjait jutalmazzák, de új gazdára talál a Sipi emlékkupa, Sipos József emlékének adózva, aki immár közel egy évtizede megálmodta és útjára indította a fesztivált.

- A csapatok száma alapján az ország második legnagyobb főzőversenyévé lépett elő a fehérvári fesztivál, amely így már nem barátok közti főzőverseny, hanem többezer embert vonzó nagyrendezvény. Ennek megfelelően a Fő utcán egész nap kirakodóvásár, gyermekjátszók is színesítik a programokat. A város kondérjában pedig a honvédség szakácsválogatottjának fehérvári tagjai készítik el a város lecsóját - emelte ki F. Szegő Krisztina, a Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatója.

A jó lecsóhoz persze jó alapanyag, jóféle paprika, paradicsom és hagyma kell, ebben segít Varga Gábor cecei polgármester és országgyűlési képviselő, valamint Vargha Tamás országgyűlési képviselő felajánlása: a Start munkaprogram keretében termelt zöldségekből minden csapat egységcsomagot kap, hogy a minőséghez hozzájáruljanak.

A Lecsófőző Vigasság napján tartja a Vörösmarty Színház az évadnyitó mulatságát, amelynek keretében sor kerül a A dzsungel könyve musical premierjére, de lehet majd fotózkodni is, este pedig megnyitják a teátrum új kávézóját, valamint az új galériáját is.

Ugyancsak szombaton rendezi meg Kovács Jenő órásmester az első fehérvári órabörzét, amelyen az antik órák szerelmesei adnak egymásnak és az óráknak randevút. Itt nem csak vásárolni, csereberélni lehet, de ezen a napon nyitva lesz Kovács Jenő óragyűjteménye is a Kossuth udvarban.

A vigasság idején érvényes forgalomkorlátozásokról ide kattintva olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!