Hírek

2012.11.22. 17:39

A köszöntött pedagógusok 50-75 éve diplomáztak (videóval)

Székesfehérvár - Fél, vagy akár háromnegyed évszázaddal ezelőtt diplomázott pedagógusokat köszöntöttek a pályafutásukat megerősítő és elismerő emlékdiplomával csütörtökön a Városházán.

Kocsis Noémi

Nehéz mesterség a pedagógusé, életre szóló hivatás - mondta többek között üdvözlő beszédében Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete nevében a ma délutáni ünnepségen, amelyen harminchárom, ma már nyugdíjas pedagógus sok évtizedes munkáját köszönték meg az emlékdiplomákkal, s virággal.

 

Elismerés a 70 esztendőért  - Zalka Imre tanár átveszi a rubinoklevelet Cser-Palkovics Andrástól (Fotó: Nagy Norbert)

Ezek a tanítók, óvónők generációknak mutattak irányt a felnőtt életbe, a társadalomba - ahogy Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében fogalmazott: mint a szülők által rájuk bízott palánták, embergyerekek kertészei, a pedagógusok hittel, felelősséggel, de olykor izgatottan is figyelték, lesz-e a kezük alatt a tanítvány jó ember?

 

 

 

 

 

 

Aranyoklevelet kapott (50 éves pályafutásért) Bangó Istvánné, Szabó Lászlóné, Varga Józsefné. Gyémánt oklevelet (60 év) Fiál Gyuláné, Földi Etelka, Holup Józsefné, Kaló Lászlóné, Kiss Zoltánné, Makói Lászlóné, Mátyás Lászlóné, Molnár Dezsőné, Nádhera Rezsőné, Németh Pálné, Papp Béláné, Pék Béláné, Sereg Mátyásné, Takács Mária Magdolna, Trenka Gyuláné és  Világossy Károlyné. Vasoklevélben (65 év) részesült Dudás Zoltán, Fekete Ferencné, Imre Gyuláné, Kovács Józsefné, Láng Hugó, Montskó Ferencné, Szilasi Etelka, és posztumusz Lánczki Béláné, Végh Jánosné. Rubinoklevelet (70 év) kapott Dosztál Béláné, Fister Éva, Zalka Imre és  Zalka Imréné.
Posztumusz gránitoklevélben (75 év) részesült Posch Lajosné.

 

Videó:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!