Hírek

2013.03.04. 11:13

Vigyázat! Vizeseknek álcázott csalók garázdálkodnak

Az utóbbi időben a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) jó hírét is sértő trükkös csalások, lopások történtek a szolgáltató működési területén - tudta meg lapunk. Tapolca környékén már elfogtak egy illetőt, de Fejér megye érintett részén is érdemes résen lenni!

feol.hu

A DRV Zrt. munkatársai a vízmérő leolvasásakor, valamint a vízmérők cseréjekor keresik fel személyesen a fogyasztási helyeket. Egyéb indokolt esetben az érintett fogyasztót előre értesíti a DRV a helyszíni munkavégzésről. Munkatársaink nem végeznek vízminta-vételezést, illetve vízminőség ellenőrzést a fogyasztási helyeken, illetve soha nem kérnek a helyszínen készpénzt a fogyasztási helyen végzett munkáért! – tájékoztatott Mihalovics Dóra, a cég kommunikációs szakértője.

A társaság arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy mielőtt idegent engednének a lakásba, kertbe, ellenőrizzék azt, tud-e látogató az érkezéséről, s van-e nála igazolvány? A szolgáltatók szakemberei ugyanis főleg akkor jönnek, ha a fogyasztó hívja őket, vagy ha értesítést küldtek az érkezésükről, s nem szabad hinni feltétlen az egyenruhának látszó öltözetnek sem. A DRV Zrt. munkatársai fényképes igazolvánnyal tudják igazolni magukat; soha nem kérnek készpénzt a fogyasztási helyen végzett munkáért; soha nem akarnak bemenni a házba, kivétel, ha a vízmérő a házban található, illetve ha előzetesen egyeztetett időpontban a fogyasztó kérésére már megjavított belső hálózati meghibásodást kell kivizsgálni csatornadíj jóváírás miatt. Egységes munkaruhát viselnek, s a mérőcserét végző munkatársak céges gépjárművei is el vannak látva a társaság emblémájával; cégszerű levélben, írásban egyeztetett, vagy a fogyasztó által telefonon egyeztetett időpontban cserélik a vízmérőket; a leolvasást pedig a számlán is jelzett időszakban végzik el.

Ha bárki gyanús „szakértővel” találkozik, hívhatja  a DRV Info vonalát, szükség esetén hívja a rendőrséget a 107-es vagy 112-es telefonszámon! – hívta fel a figyelmet a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!