Hírek

2013.04.28. 20:44

Új házban a lakásrobbanás áldozatai

Pusztaszabolcs - A Szilágyi Erzsébet utcai ház az idén január 23-án reggel fél hétkor felrobbant. Szőke Imre hosszú hetekig kórházi ápolásra szorult, ahogy a felesége is. Megégtek, házuk romba dőlt.

Kovalcsik Katalin

A hivatalos megállapítás szerint a konyhai tűzhely sütője robbant fel, döntötte  romba egy élet munkáját, a robbanás miatt  a házaspár égési sérülésekkel került kórházba. Szőke Imréné, Mária  szörnyű emlékként  meséli el azt a reggel.

- Befelé fordultam a fal felé az ágyamban, a férjem már felkelt. Ahogy mesélte, még visszafordult, hogy lekapcsolja a villanyt, amikor megtörtént a robbanás. Én a törmelékek alá kerültem, a férjem igen súlyos sérülésekkel hetekig kórházban volt, plasztikázni is kellett.

Az égési sérülések nyoma még Mária néni kezén, lábán, a robbanás emlékétől  nem egyhamar szabadul a házaspár.

Új otthonuk előtt a Szőke házaspár, Imre bácsi és Marika néni mindenkinek hálás a segítségért (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- A férjem még elég fáradékony, azért is rendeztük be úgy az új otthonunkat, hogy napközben is le tudjon pihenni - vitt végig bennünket Mária néni az öreg   házikóban, ahol új életüket építgetik. - A Szilágyi utcai házunk a földdel egyenlő - igaz, még küldik a villanyszámlát oda is -, ezt a kis házat  négy millió 300 ezerért vásároltuk, sok segítséggel.   Az önkormányzattól 100 ezer forint gyors segélyt  kaptunk, a többi pénzt saját forrásból és segítők jószándékából sikerült előteremteni. A régi tulajdonos itthagyta a konyhabútort, a szobabútort, mert a mi bútorainkból csak két  fadarab maradt, meg is tudom mutatni. A férjem mérges volt, minek tartom meg ezeket, de nem dobtam ki.

Mária néni kéri,  ne hagyjam ki a szövegből a besnyői vöröskeresztet, ők rengeteget segítettek ruhaneművel, használati tárgyakkal. A barátnője  fiát kérte, javítsa meg az utcai szoba redőnyét. Itt járt, és mondta, hamarosan jön, megjavítja.

- Képzelje, hozott egy új ablakot, ki is cserélte. Gondolhatja, mennyire meglepődtem, nagyon köszöntük a jóságát, ahogy mindenkinek hálásak vagyunk a segítségért. Majd' el felejtettem,  Berhidáról egy asszonytól ágyneműket kaptunk. Nehogy kihagyjak valakit, de igaz, fel sem tudnám sorolni, hogy Szabolcsról is mennyien támogattak bennünket. A tetőt  ingyen hozzák helyre, a konyhai ajtót  kijavítják. Apránként építkezünk.

A városban mondták, a hivatal vásárolta Szőkéék házát, mivel a férj testvére az alpolgármester. Nem tartják támadásnak, de láthatja mindenki, szó sem igaz belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!