Hírek

2013.05.09. 17:54

Ajándék a városnak

Sajtónyilvános háziünnepségen találkoztak csütörtökön a Bory család tagjai Cser-palkovics András polgármesterrel.

B. Kiss László

A Bory-várban tartott találkozón Csermák Kálmán, Bory Jenő unokája arról beszélt, hogy ez az alkalom azt a jó kapcsolatot hivatott ápolni, elmélyíteni, amely a család és a fehérvári önkormányzat között fennáll. A Bory-vár olyan kitüntetett pontja a városnak, ahová mindenki szívesen megy.


Beszéde végén a Bory unoka egy herendi porcelánszobrot nyújtott át a polgármesternek. A figura negatívját mintegy száz évvel a híres porcelánmanufaktúra igazgatójának a felkérésére Bory Jenő készítette, a városnak ajándékozott példány a család megrendelésére most készült.

Ideje, hogy a Bory-vár állandó jelleggel egy hozzá méltó városi rendezvény otthona legyen - vélekedett Cser-Palkovics András, aki elmondta: a gesztus szép példája annak, hogy egy kis közösség miként gyarapíthatja a város közösségét. A porcelánfigurát a pénteken , a Szent István Király Múzeumban megnyiló herendi kiállításon, majd a városház kistanácstermében bocsátják közszemlére.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!