Hírek

2013.05.15. 11:08

Édes hír: gigaberuházás Székesfehérváron

Tizenkilencmillió dollárt, közel négy és félmilliárd forintot fektet be a világ legnagyobb snacktermékeket gyártó vállalata, a Mondelēz International európai régiós központja a Győri Keksz székesfehérvári üzemében.

Klecska Ernő

A vállalat új gyártósort telepít a Milka csokoládé-keksz szendvicstermékeinek gyártására a fehérvári üzembe. Itt gyártják az édes LU, illetve sós TUC kekszes Milka szendvicseket, amik a cég legfinomabb kekszei és a közkedvelt Milka csokoládé házasításával fejlesztették ki őket – jelentették be a hírt szerdán Budapesten.

Evgeny Zelensky, a Győri Keksz győri és fehérvári gyárának vezetője jelképesen átadta a Fehérváron készülő új terméket Cser-Palkovics András polgármesternek

A beruházásról Iryna Shandaryvska, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Evgeny Zelensky, a Győri Keksz Kft. székesfehérvári és győri gyárigazgatója és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere sajtótájékoztatón számolt be. A budapesti sajtótájékoztatón jelképesen egy csomag Milka Snack-et adtak át a város polgármesterének.

A beruházás harminc százalékkal növeli a gyár kapacitását. Az új csarnokban készítendő termékeket exportra állítják elő. A fejlesztések révén 2013 év végéig kétszáz új munkahely létesül a Mondelēz International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. üzemében. Az építkezési munkálatokat már megkezdték, az új gyártósor átadására pedig várhatóan idén decemberben kerül sor. Nem ez az első jelentős fejlesztés a székesfehérvári üzemben, a gyár tulajdonosa (korábban Kraft Foods néven) az elmúlt években közel hárommilliárdos gyártókapacitás fejlesztést hajtott végre Székesfehérváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!