Hírek

2013.05.16. 07:07

Merciben szippantottak port a tolvajok

Két enyingi férfi szerda este először 100 ezer forintot lopott egy házba besurranva, majd kocsijukban nekiálltak kábítószert szívni. Lebuktak...

feol.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon kábítószerrel visszaélés vétség, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás május 15-én két enyingi férfivel szemben, akik a gyanú szerint besurrantak egy mezőkomáromi családi házba, ahonnan pénzzel teli fémkazettát tulajdonítottak el, majd utána egy szabadhídvégi söröző előtt port szippantottak fel kocsijukban. – tudtuk meg csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Az enyingi járőrökhöz arról érkezett bejelentés május 15-én este fél nyolc után néhány perccel arról, hogy Szabadhídvégen az egyik söröző parkolójában egy Mercedesben két férfi egy csőszerű eszközzel port szippant fel.

A bejelentést követően a lajoskomáromi és a szabadhídvégi körzeti megbízottak Mezőkomárom és Lajoskomárom között vonták ellenőrzés alá az autót és a benne ülő két enyingi férfit. A gépkocsi átvizsgálása során a rendőrök a középső légbefúvó nyílásban találtak egy összetekert rendőrségi postai befizető csekket, melyen fehér pormaradvány volt. Amikor folytatták az autó átvizsgálását, a vezetőoldali ülés előtt egy kétezer forintos bankjegyet találtak, míg a sebességváltókar műanyag takarója alól további különböző címletű bankjegyek kerültek elő, összesen 97 000 Ft. Az egyenruhások az autó közelében, a vízelvezető árokban egy lemezkazettát is találtak.

A rendőri intézkedéssel párhuzamosan érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy az este folyamán egy mezőkomáromi családi házba ismeretlenek bementek, és onnan elloptak egy fémkazettát, amiben 100 000 Ft volt. Az elkövetők egy Mercedes gépkocsival távoztak el a helyszínről.

A KMB-sek először mindkét férfit mintavételre állították elő az Enyingi Orvosi Ügyeletre, onnan szállították át őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. A rendőrök az autóban talált csekket, valamint a pénzt lefoglalták.

A 20 éves enyingi R. Tamást, valamint a szintén 20 éves enyingi S. Márkot kábítószerrel visszaélés vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!