Hírek

2013.06.18. 15:21

Digitális "püttypüttypütty" - az átállásról tájékoztattak

Székesfehérvár - A csapból is ez folyik, mindenki tud mindent, mi új van ebben? - teheti fel talán joggal a kérdést az olvasó a digitális televíziózásra történő átállás kapcsán.

Zsigó Ferenc

Valóban, minden lehetséges módon - rádió, tévé, szórólap, internet - terjeszti az átállással kapcsolatos tudnivalókat, információkat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Kedden az országos tájékoztató körút részeként Fehérváron járt az NMHH-tól  Zsuppán Attila kommunikációs igazgató és Vári Péter műszaki főigazgató-helyettes, akik Róth Péter fehérvári alpolgármesterrel közösen tartottak tájékoztatót a médiamunkásoknak.

Zsuppán Attila kommunikációs igazgató a városháza előtt mutatta meg az analóg és a digitális képminőség közti különbséget (Fotó: Koppán Viktor)

A tájékoztatón elhangzott, hogy Fejér megye az átállás első ütemében érintett, ami július 31-éig lezárul.

- A város és az NMHH tavaly óta szorosan együttműködik annak érdekében, hogy Fejér megyében és Székesfehérváron mindenkit, aki rászorult és analóg módon tévézik, elérjünk a segítséggel. Közös célunk, hogy senki ne maradjon televízió nélkül, hiszen számos háztartásban ez jelenti az elsődleges információforrást és szórakozási lehetőséget - fogalmazott Róth Péter.

- Hatóságunk márciusban indította a felmérést, melynek célja az volt, hogy az érintett rászorulók állami támogatást kaphassanak. Ez a felmérés az első ütem területén,  így Fejér megyében is  június 15-én lezárult. A városban 1700 rászoruló közül 125-en igényelték az állami támogatást - hangzott el a sajtótájékoztatón. (A megyében ugyanez a számpár 13429 és 2700)

- A rászorulóknál ingyen szerelünk, munkatársaink  igazolvánnyal mennek és nem kérnek pénzt - hívta fel a figyelmet Zsuppán Attila. - A nem rászorulók maguk intézik az átállást, a jelátalakító (set-top-box) beszerzését, gond esetén hívható a 80/383-940-es zöld szám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!