Hírek

2013.11.28. 08:33

Megújul a 8111-es út

A 8111-es út a megye egyik legnagyobb forgalmú útja, a Váli-völgyi szakasz felújítása 267 millió forintot igényel.

Zsohár Melinda

Néhány hete az út mentén tájékoztatták az érintetteket, hogy a megviselt utat sikerül a megyei keret átcsoportosításával, illetve állami többletforrással kiegészítve felújítani. A minap Kajászó polgármesteri hivatalában erősítette meg Törő Gábor, Fejér megyei útügyi biztos és Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, hogy a Baracska – Kajászó közti szakasz megújul.

Az országos programban először az egy- és kétszámjegyű utak szerepeltek, ám az nagyon igénybe vett alsóbbrendű utak közül is beemeltek néhányat a tervezetbe. Kormánydöntés alapján a 33 milliárdos forintos útügyi alapot megemelik további egymilliárddal, amelyből Fejér megye is részesül 100 millió forintos kiegészítéssel.

A 8111-es számú, Baracska-Alcsútdoboz településeket összekötő út hálózati szerepe jelentős, az M1-es autópályát összeköti az M7-es, illetve M6-os autópályákkal – mondta Molnár István, a Fejér Megyei Közútkezelő igazgatója.

A legutóbbi forgalomszámlálási adatok szerint több mint háromezer jármű halad át itt naponta, köztük 300 nehézgépjármű. Az út a mai kor követelményeinek már nem felel meg – tette hozzá.

A burkolat deformált, a felületén a repedések, kátyúk vannak, a vízelvezetés is gondot okoz. A közútkezelő megerősíti a pályaszerkezetet, foltszerűen kijavítják a hibákat, majd két réteg aszfalttal borítják a felületet. A 7-es főút és a 811-es út csomópontjánál a meglévő járdaszigetet újjáépítik, a buszöblöt peronnal látják el. Az időjárás függvényében legkésőbb jövőmárcius végére az útszakasz el is fog készülni.

Mohácsi Györgyné, Kajászó és Boriszov Zoltán, Baracska polgármestere a lakosok nevében üdvözölték a régi panasz orvoslását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!