Hírek

2014.01.30. 18:10

A térkamerarendszer bővítése

Székesfehérvár - A térkamerák felvételei alapján kapták el a 10-es huszárok szobrát megrongáló fiatalt, aki minden bizonnyal nem akarta a kardot letörni. A térkamerák bővítése az ilyen eseteket is csökkentheti.

Házi Péter

Erről Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila, palotavárosi önkormányzati képviselő számolt be. Mint a polgármester elmondta, 80-90 milliót szánnak idén a térkamerarendszer bővítésére, a közterület-felügyelők számának növelésére és az új kameraközpont kiépítésére.

- Elsősorban a szubjektív biztonságérzet növelését várjuk mindettől és azt, hogy megszűnnek a nagy felháborodást keltő rongálások, hiszen a közterület-felügyelők azonnal a helyszínre tudnak majd menni - mondta a polgármester, aki kérdésünkre azt is elmondta, a térkamerák felvétele alapján korábban elfogta a rendőrség a 10-es huszárok szobrának megrongálóját és folyik a nyomozás a szobor melletti kőtuskók ledöntője ellen is. Előbbi esetben egy olyan fiatalemberről van szó, aki biztosan nem akarta letörni a szobor kardját, valószínűleg csak heccből mászott fel az emlékműre. Vele kapcsolatban az úgynevezett közvetítő eljárás folyik, az önkormányzat azt szeretné, ha valamilyen műemléki helyreállításban való részvétellel tenné jóvá cselekedetét az azóta már nagykorúvá vált fiatalember. Viza Attila hozzátette, a Palotai úti bevásárlóközpont nyitva tartásának korlátozásával jelentősen sikerült javítani a közállapotokat, a fiatalok nem iszogatnak, nem zajonganak egész éjjel a környéken. Amint a költségvetést elfogadják februárban, megkezdődik a 14 térkamera kiépítése a Hübner, Gánts Pál, Széchenyi utcában és a Köfém lakótelepen.

A közterület-felügyelők azonnal a figyelt helyszínre mennek  (Fotó: Házi Péter)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!