Hírek

2014.05.27. 09:22

Tragikus üzemi baleset Lajoskomáromban

Lajoskomárom - Halálos áldozatot követelő és két sérüléssel járó építési baleset történt a múlt pénteken Lajoskomáromban.

Házi Péter

Az elhunyt férfi szülei, Molnár Levente és Molnárné Éva

A rendőrség közleménye száraz és tömör: a baleset bekövetkezésének napján a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított egy 54 éves nagyberényi férfival szemben. A baleset során egy fő veszítette életét, két személy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség az ügyet szakértő bevonásával vizsgálja.

– A barátnőm hívott, hogy a férjemet komoly áramütés érte. Kétszer hívtam őt telefonon, de nem vette fel. Siettem, ahogy tudtam a helyszínre, annyit kérdeztem a mentőktől, mióta próbálják újraéleszteni. Amikor megkaptam a választ, már tudtam, nincs tovább – mondja a tragikusan fiatalon meghalt Gábor felesége, Edit, aki maga is az egészségügyben dolgozik, így ekkor már tudta, hiába jött mentőhelikopter a férjéért. Edit nyugodtan, rendkívül összeszedetten beszél, amikor felidézi a történteket. Mint mondja, két gyermekük, a 13 éves Enikő és a 15 éves Erik miatt sem tehet mást: – Nem fogom annyiban hagyni, amíg a felelősök meg nem lesznek! – teszi hozzá.

– Szegény fiamat egy hete vette fel az önkormányzat építési kft-je, nagy kedvvel ment dolgozni, rettenetes, ami történt! Nem kívánom senkinek, hogy a saját fiát kelljen eltemetnie – zokogja a férfi édesanyja, Molnárné Éva, aki a két unokára vigyáz, amíg Edit intézi, amit ilyenkor intézni kell.

– Ha két kutyát kidobnak az utcára, már arról is nagy hírverés van, de az itt történtekről valahogy óriási a csönd. Mi ennek az oka? – teszi fel a kérdést az apa, Levente, aztán legyint egyet: – Mindegy, szegényt már úgysem támasztjuk fel.

***

A tűzoltószertárnál gyertyák, virágok sokasága, a helyi plébános egy szentképet is hozott. A helyiek közül sokan minden este kijönnek és itt emlékeznek Gáborra. Ahogy megérkezünk a tragédia helyszínére, egy idősebb hölgy jön a szülőkhöz. Összeölelkeznek. És sírnak, együtt rázkódik a válluk. Kisírható-e valaha is az az irdatlanul mély fájdalom, amikor egy szülő a saját fiát temeti?

***

Pirtyák Zsolt, a település polgármestere a tragédia bekövetkeztekor azonnal a helyszínre sietett, a családnak segélyt ajánlott fel és osztozik bánatukban. Kérdésünkre, miszerint ki a felelőse a történteknek, annyit mondott, ennek megállapítása a rendőrség és a munkabiztonsági felügyelet dolga lesz. A helyi tűzoltószertár épületét egyébként az önkormányzat saját kft-je újította, újítja fel, a tragédia miatt a munkálatokat leállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!