Hírek

2015.02.20. 18:10

Amadeus a présben - Peter Shaffer darabja a színházban

Székesfehérvár - Egy híres darab, ismert történet elevenedik meg szombaton a Vörösmarty Színház színpadán. Az Amadeus, Antonio Salieri és Mozart zenei, művészi párharca.

Szabó Zoltán

A hivatalos premier ma este lesz. Aki pedig Milos Forman filmjét keresné az előadáson, az mást kap, de nem kevésbé érdekeset és tanulságosat. Egy zseniális ember a présben, avagy hogyan darálja fel a tehetséget a környezet, a hatalom és a mindennapok kínos, materiális kényszere. Hargitai Iván rendező és alkotótársai különleges színpadképet és látványvilágot teremtettek, kortalan vagy inkább mai környezetben és rekvizítumokkal. Salierit Hirtling István, Mozartot Lábodi Ádám alakítja. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszletet a Webstation Bt. tervezte. A zenei vezető Dobri Dániel. S hogy ki vagy mi győz a párharcban? Természetesen Mozart pompás zenéje, amely ma is és még sokáig elvarázsolja a hálás utókort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!