Hírek

2017.03.13. 18:45

Négy kutyát lőttek ki egyszerre az út mentén Káloz és Dég között

Káloz-Dég - Négy kutyát lőttek ki, ma még ismeretlenek az elmúlt napokban Káloz és Dég között, a bekötőúton. Az állatok egymáshoz viszonylag közel feküdtek a földön, amikor rájuk talált Bíró Zsolt, a Fema Állatmentő Egyesület vezetője hétfőn délután. Két rotweiler és két keverék kutya esett az ismeretlen tettesek áldozatául.

S. Töttő Rita

Cikkünk felkavaró felvételeket tartalmaz, kérjük csak saját felelősségére olvassa tovább!

 

- Egy 222 kaliberes, távcsöves kispuska lehetett az eszköz, amit használtak - mondja az állatmentő, aki szerint ilyen típusú fegyvert sokan tartanak illegálisan. - Az állatok túl közel voltak egymáshoz, így vagy többen lőtték ki őket egyszerre, vagy pedig profi volt az illető - vélekedik az állatmentő, aki úgy gondolja, akár hangtompítót is használhatott a kutyák gyilkosa, hiszen az állatok nem szaladtak szerteszéjjel az első lövés hallatán.

A rejtélyes eset kapcsán felvetődött, hogy esetleg vadász lőhette-e ki a kutyákat, ugyanis lakott területen kívül gyakorlatilag szinte minden vadászati felügyelet alatt áll. Ha pedig a kutyák nem pórázon vannak, és a vadász arra gyanakszik, hogy az ebek vadűzésbe foghatnak vagy már el is kezdték, akkor joga van kilőni őket. Ám ha ez történik, a törvény szerint a vadásznak el kell számolnia a tetemmel, el kell szállíttatnia azt - hangsúlyozza az állatmentő. Itt azonban nem hogy nem jelezte senki az állatok kilövését, de sorsukra hagyta, miután meglőtte őket.

- Ha hangtompítót használt a tettes, ami pedig tiltott vadászati eszköznek számít, akkor megeshet, hogy rabsic volt - tette hozzá az állatmentő, aki a rendőrséget is értesítette az esetről. A nyomozók hétfőn délután ki is mentek a helyszínre. A tetemeket a Fema még ma szeretné megröntgeneztetni, majd pedig igazságügyi boncolásra viszik őket. Szemtanúkat, illetve olyanok jelentkezését várja az állatmentő egyesület, akik tudhatnak valamit az esetről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!