Hírek

2017.04.11. 20:25

Átalakul a szakvizsga?

Székesfehérvár - A Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezete idén is megrendezte a Jogásznapot a Városháza dísztermében.

Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt, a tanácskozást pedig Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese nyitotta meg.

A szakma jeles képviselői érkeztek az ülésre: Vízkelety Mariann, az IM igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Szegedi Tudományegyetem ÁJK részéről Szabó Imre tanszékvezető, egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK-ról Udvary Sándor tanszékvezető, egyetemi docens és Sárközy Tamás egyetemi tanár.

Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár
Fotó: Molnár Artúr

Az államtitkár egyebek között a jogászképzésről, a hivatásrendek szabályozásának fejlesztéséről beszélt. Szólt arról is, hogy az igazságügyi miniszter által felkért munkabizottság javaslatot tett arra, hogy a szakvizsgát alakítsák át, és a továbbképzés valamennyi hivatásrend számára legyen kötelező.

A nap folyamán szó esett még az első fokú polgári eljárások és a perorvoslati eljárások újdonságairól és a civil szervezetek jogállásáról a Ptk. tavalyi módosítása után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!