Hírek

2017.04.06. 15:28

Kevesebb energia is elég lesz - A kormányhivatal tucatnyi épületét újítják fel

A Fejér Megyei Kormányhivatal tucatnyi épületét újítják fel. Az első ötöt csütörtökön adták át.

B. Kiss László

A közel egymilliárd forintos pályázati támogatásnak köszönhetően a megyei kormányhivatal 12 épületét újítják fel. A korszerűsítés az energia hatékonyabb felhasználását szolgálja, és eredményeként várhatóan 30 százalékkal csökken ezen ingatlanokban a fűtésre, illetve az elektromos áramra kifizetett összeg. A projekt részeként eddig öt épület felújításával végeztek, ezek ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották az egyik helyszínen.

Kovács Zoltán és Simon László az ünnepélyes átadón
Fotó: Molnár Artúr

Az ünnepségen Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, hogy az energetikai korszerűsítésen két fehérvári, egy adonyi, egy enyingi és egy sárbogárdi ingatlan esett át. Az Enyingi Járási Hivatal esetében az épület tetőzetét is kicserélték. Ennek 5 milliós költségéhez 3 millió forinttal járult hozzá a város önkormányzata – jegyezte meg a kormánymegbízott.

 

Az ünnepségen jelen volt Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára is, aki beszében ismertette, hogy az előző választási ciklusban a kormányhivatalok összesen több mint 100 épületét újították fel 14,5 milliárd. Jelen ciklusban pedig  több mint 250 ilyen középületet korszerűsítenek 25 milliárdból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!