Hírek

2017.05.02. 14:12

Durvuló légszennyezettség: füstadó nem, de más korlátozás lenne

Bár a magyarországi levegő minősége sokat javult az elmúlt évtizedekben, az egyes szennyező anyagok levegőbe jutott koncentrációja néha még így is meghaladja a jogszabályban szabályozott egészségügyi határértéket.

Szanyi-Nagy Judit

A Földművelésügyi Minisztérium illetékesei úgy döntöttek, végül nem korlátozzák vagy tiltják be a fával fűtést, mégis: egy kidolgozás alatt álló jogszabályban korlátoznák a levegőt súlyosan szennyező tüzelőanyagok használatát. Az egészségre és a környezetre ugyanis kockázatot jelent, ha a különböző szennyező anyagok levegőben mért koncentrációja meghaladja a jogszabályban meghatározott egészségügyi határértéket.

Az egyik legnagyobb problémát – az év elején is sokat hangoztatott – szálló por okozza, amely úgynevezett kis méretű részecskéből (PM10) és finom részecskéből (PM 2,5) áll, nem mellesleg pedig főként a lakossági fűtésből keletkezik.

Részletek a szerdai Fejér Megyei Hírlapban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!