Iszkaszentgyörgy

2011.10.05. 08:16

Madárijesztők a faluban (fotóval frissítve)

Egy hétig nézhetik meg az érdeklődők a madárijesztőket a falu főterén.

Zámbóné Horváth Zsuzsa

A tavalyi évben a néptánccsoport kezdeményezésére elindított hagyományt kívánja folytatni az idei madárijesztő kiállítás Iszkaszentgyörgyön. Az október 8-i szüreti mulatságokhoz kapcsolódóan az idei évben is meghirdették a településen a madárijesztők készítését óvodai csoportoknak, iskolai osztályoknak, egyesületeknek, baráti társaságoknak. A cél az, hogy a szüreti mulatságot még inkább közösségi rendezvénnyé tegyék a településen.

Október 4. és október 8. között a Kossuth téren kiállított madárijesztők várják a falu lakosságát, hogy csodálják őket, rajtuk kedvesen mosolyogjanak, majd a számukra kedves madárijesztőre október 8-ig a cukrászdában lévő szavazódobozba szavazatokat dobjanak.

A legtöbb szavazatot kapó madárijesztőt a szüreti felvonulás keretei közt hirdetik ki, amikor a menet odaér a térre.

A szüreti felvonulás október 8-án délután 2-kor indul a kastély udvarából. A felvonuló táncosokhoz bárki csatlakozhat, sőt a táncosok biztatják is a lakosokat, hogy vállaljanak részt a jókedv fokozásában. A menet a községháza előtti téren tánccal, zenével köszönti majd a szüret ünnepét. A mulatság este 20 órától szüreti bállal folytatódik a művelődési házban, ahol a nyitótáncot 22 órakor a Szentgyörgy Tánccsoport táncosai adják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!