Jégkorong

2009.10.29. 10:56

Bikarodeó: csütörtök este Volán-Salzburg találkozó

Székesfehérvár - Az osztrák sportcsatorna élő közvetítésének köszönhetően ma 19.15-kor rendezik a Sapa Fehérvár AV19Red Bull Salzburg jégkorongmeccset az EBEL-ben.

Bobory Balázs

 

 

Peterdi Imre általában jókor, jó helyen van. Ha nem Ladányi Balázs zseniális passza után egyedül robog az ellenfél kapuja felé, akkor egy-egy kipattanóra, lecsorgó korongra odaér, és gyakran értékesíti a helyzetet. Így volt ez kedden este, az Acroni Jesenice elleni 4-2-es győztes találkozó első harmadában. Pedró egyre jobb formában van, pedig a társak gyakran cserélődnek körülötte, Jarmo Tolvanen kevergeti a sorokat.
- Biztosan kellett és kell is valamennyi idő, hogy felvegyem az EBEL ritmusát, hiszen ez lényegesen tempósabb, erősebb liga, mint amelyikben korábban szerepeltem  - mondta a jobbszélső.  Örülök, hogy egyre jobban megy a játék, és igyekszem, hogy még hatékonyabb legyek. Remekül érzem magam Fehérváron, a beilleszkedéssel nem volt gond, hiszen szinte az egész válogatott itt játszik. Természetesen kicsit furcsa, hogy nincsenek állandó sortársaim, de nekem az a dolgom, hogy minden körülmények között hozzátegyem a magamét a csapat jó szerepléséhez. Jarmo Tolvanen  sokat variálja a támadóhármasokat, eddig nem tűnik rossznak  ez a megoldás, és ez nem is baj, hiszen hihetetlen gyors az EBEL-ben a játék, minden pillanatok alatt megváltozhat, amire reagálni kell.

Peterdi Imre még nem tudja, hogy változnak-e a sorok a mai, Red Bull Salzburg elleni mérkőzésen, de nagyon várja az összecsapást.
- Fegyelmezettebben, hatékonyabban kell védekeznünk, mint az Acroni ellen, csak így lehet megszerezni a két pontot  - vélekedett a támadó.   - Nagyon sokan voltak a csarnokban kedden, és remélem, ezúttal is megtelik az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, ez nagy segítség a számunkra. Legutóbb Salzburgban kikaptunk 5-2-re, amiért most szeretnénk visszavágni. Finoman fogalmazva úgy éreztem akkor, hogy a játékvezetők nem teremtik meg az egyenlő feltételeket, de ez megint egy olyan tényező, amivel nem foglalkozhatunk. Szeretem ezt a bajnokságot, hiszen minden egyes mérkőzés ki-ki harcnak számít, senki sem mehet biztosra a másik ellen. Az egyetlen negatívum a sok utazás, de profi sportolóként ezt vállaltuk. A lényeg, hogy bejussunk a play-offba az alapszakasz végén.

A Salzburg elleni mai mérkőzést az őszi szünetre való tekintettel ingyen nézhetik meg
a 14 évesnél fiatalabbak érvényes diákigazolvány ellenében. Az összecsapás előtt és alatt továbbra is kaphatóak lesznek a jövő heti, Pannon Hoki Kupára szóló jegyek, bérletek a jégcsarnok pénztáraiban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!