Jégkorong

2011.11.28. 18:04

Egy hajszálon múlt a DAB sikere

FMH - A dániai jégkorong Kontinentális Kupa négyes döntőjébe jutásért vívott sorozaton a Dab.Docler nem jutott tovább.

Silye Sándor

Véget ért a dunaújvárosiak reális álma, a jégkorong Kontinentális Kupa fináléjába jutás, mert az olasz Asiago - éppen a Dunaújvárost megelőzve - jutott végül a döntőbe. Az olasz legénység azzal lépett tovább, hogy a hétvégi dániai torna zárómérkőzésén hosszabbításos veresége révén pontot szerzett a házigazda Herning ellen, így az egymás elleni eredménnyel jobbnak bizonyult a szintén hatpontos Dab.Doclernél. Az Asiago az egymás elleni meccsen másfél perccel a vége előtt lőtt góllal 3-2-re nyert Galaniszék ellen, szürkítve a DAB-nak a házigazda Herning elleni 3-1-es sikerét. A Dunaújváros bár 6-3-ra győzött Sheffield ellen, de a 3-2-es hosszabbításos vereséggel az egy pont is elég volt az olaszoknak. A Herning öt ponttal lett a harmadik, a brit Sheffield Steelers egy pontot gyűjtött.
A másik csoportból a Donyeck százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább. A Kontinentális Kupa négyesdöntőjének január 13. és 15. között Rouen ad otthont, ahol a helyi Dragons mellett a fehérorosz Junoszty Minszk, az Asiago, illetve Donyeck szerepel.

A Nationalligában: DAB.Docler farmcsapat-EC KAC 8-6 (5-1, 1-1, 2-4).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!