Jégkorong

2012.02.12. 19:16

Osztrák hokiliga - Ünnep csodaharmaddal

Székesfehérvár - Elképesztő hajrával, 5-0-ra megnyert utolsó harmaddal állította meg a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL középszakaszának 9. fordulójában a listavezető Linzet.

Bobory Balázs


Csodálatos eseményt foglalt keretbe a székely és a magyar himnusz vasárnap este, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A két szívszorítóan szép és lélekemelő fohász között Mihály Árpád Cser-Palkovics András polgármester valamint többezer, a helyszínen fagyoskodó drukker és sokkal több televíziónéző előtt tette le az állampolgári esküt, ezzel pedig minden akadály elhárult, hogy áprilisban, piros-fehér-zöld mezben korizzon a jégre a szlovéniai világbajnokságon.

Az este pedig az 59. percben lett teljes, amikor Mihály Árpád a félpályánál felnézett, és az üresen hagyott linzi kapuba lőtte a Volán hatodik gólját.
Igen, a hatodikat, hiába vezetett az utolsó húsz perc előtt még a Linz 3-1-re, az eksztázisban jégkorongozó fehérváriak 5-0-ra nyerték meg a záró periódust, ezzel kiütötték az első helyezettet.


A csapat mindent megtett, hogy igazán emlékezetessé varázsolja az ünnepet, de sokáig hiába volt rengeteg helyzete, a Linz sokkal kevesebb lehetőségből szerezte góljait.
Negyven percen keresztül csak Sikorcin Ladislav tudta felavatni a káprázatosan védő Lorenz Hirnet, tegyük hozzá, az albás center passza után egy bekk korijáról csorgott a kapuba a pakk. El volt átkozva a Volán emberelőnyben is, hiszen hiába játszották ki jól a helyzeteket Ladányi Balázsék, csak nem akart átcsorogni a korong a gólvonalon.
A harmadik harmadra ez is megváltozott...

Palkovics Krisztián korán szépített, aztán végre kettős létszámfórból is sikerült betalálni, igaz, a játékvezetők hosszú perceken keresztül videóztak, végül úgy döntöttek, megadják Sofron István találatát. Innen pedig már nem volt megállás: jött Kovács Csaba gyönyörű gólja, majd Vas Márton kék vonalas találata és máris elérkeztünk az 59. percig, a friss magyar állampolgár, Mihály Árpád találatáig, 6-3. A linziek pedig csak bámultak, mint borjú az újkapura...

- A harmadik harmadra úgy mentünk ki, hogy lehetőleg az előnyökkel sikerüljön kezdeni valamit, úgy érzem, ez sikerült is... - értékelt Kevin Primeau a meccs végén.
Ami biztos, a Fehérvár harmadik helynél rosszabb helyen már nem végezhet a középszakaszban, sőt, Zágrábban akár még a második helyet is megkaparinthatja magának. És az is biztos, hogy a Volán vasárnap hazai jégen kezdheti meg a rájátszást, de még nem tudni ki ellen.

A felsőház további eredményei: Klagenfurt_Ljubljana 7-3, Zágráb_Salzburg 5-3. Az állás: 1. Linz 16 pont, 2. Zágráb 14, 3. Fehérvár 12, 4. Salzburg 9, 5. Ljubljana 8, 6. Klagenfurt 7.

 

Jegyzőkönyv

Sapa Fehérvár AV19–Linz 1-3 (1-2, 0-1, 5-0)
Székesfehérvár, 3500 néző. Vezette: Dremelj, Jelinek, Rakovic (mindhárom szlovén), Siegl (osztrák).

Fehérvár: Munro - Horváth (1), Durco, SOFRON 1 (1), VAS M. 1 (1), LADÁNYI (1) - DaCosta, Pratt, MIHÁLY 1, Ryan (1), Magosi - Láda (1), Sille (1), PALKOVICS 1 (1), SIKORCIN  1 (1), KOVÁCS CS. 1 (1) - Hetényi, Orbán, Németh A., BENK (2), Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Linz: HIRN - Murphy, Veidemann, Baumgartner, Oulette, Grabher Meier - MacDonald, ALAVAARA (1), KELLER 1, IRMEN (2), MAIRITSCH 2 (1) - Lukas, Mayr, Spannring, Oberkofler, Wolf - Mitterdorfer, Scholz, Nachbaur, Lebler, Rassl. Vezetőedző: Rob Daum.
Kiállítások: 10, illetve18+10 perc fegyelmi és végleges fegyelmi (Irmen)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!