Kézilabda

2015.01.11. 17:00

A jelenlegi helyezésükkel eléedetetteka férfi kézilabdázók

Székesfehérvár - December közepén téli pihenőre tértek a férfi kézilabda NBI/B csapatai, az Alba Regia KSE fél távnál a tabella 7. helyét foglalja el. Molnár Csabával, a csapat szakvezetőjével értékeltük az őszt.

Krebsz András

- Milyen érzései vannak az őszi szezont követően, elégedett a tabellán elfoglalt helyezésükkel?

- A helyezéssel igen, a hetedik pozíciót látatlanban alá is írtam volna a kezdés előtt. A megszerzett pontokkal viszont már nem annyira, három pontot hiányolok a meglévő tizenegy mellől.

- Miként látja, a nyáron igazolt öt új játékos mennyire váltotta be a hozzájuk fűződő reményeket?

- Szerettünk volna olyan átlövőket igazolni, akik alapvetően meghatározzák a támadó játékunkat. Mindegyiküknek volt olyan mérkőzése, amiért idehoztuk őket, viszont nem tudták ezt a szintet állandósítani, sajnos mi dobtuk a bajnokságban az egyik legkevesebb klasszikus átlövés gólt. Venczel Attila térdsérülés után jött vissza, ősz végére kezdett magára találni. Csóka Balázs nagy erősségünk volt, ám neki még át kell állnia az irányító-átlövő posztra. Szabó Andrást azért igazoltuk, hogy legyen még balkezes átlövőnk, Gyimesi Mátéval meg is oldják a jobbátlövő feladatot, Paár Olivér pedig harmadik a házi góllövő listán. Mindemellett Szabó és Csóka fix emberek a védekezésben.

- Kapusposzton is történt erősítés, Nahaj László érkezett Varga Balázs és Pulai Dávid mellé.

- Óriási szerencsém van, hiszen olyan ritkán adatik meg egy edzőnek, hogy három ennyire jó képességű kapusa legyen, ráadásul mind a három teljesen más stílusban véd. Ennél jobbat nem is kívánhatnék, szerintem jelenleg ezen a poszton vagyunk a legerősebbek.

Molnár Csaba több átlövésgólt szeretne látni a tavasszal
Fotó: Molnár Artúr

- Sajnos a jobbszélső posztról ugyanez nem mondható el

- Komoly érvágás számunkra Szvitek Ákos kiesése, aki jelentős űrt hagyott maga után, szükségünk lenne a játékára. Jobbszélső poszton az 5. forduló után eléggé foghíjasak lettünk, jelenleg Bősze József igyekszik itt helytállni.

- Hol tartanak a felkészülésben?

- Az első hétnél járunk, tegnap játszottunk Dunaújvárosban egy edzőmeccset. Nagyon rövid a felkészülési időszak, főleg egy ilyen típusú csapatnak, mint nekünk. Mi abból élünk, hogy rengeteget edzünk, sokat dolgozunk. Hosszú volt az a három hét, amíg nem állhattunk munkába. Mivel négy és fél, öt hét áll rendelkezésünkre, vegyes felkészülést választottam: hétköznapokon állóképességet fejlesztünk, emellett minden héten lesz legalább egy edzőmeccs, hiszen a taktikát is gyakorolnunk kell.

- Szeptemberben azt nyilatkozta, szeretnének harcban lenni az 5-8. helyért. Mi lehet az ARKSE célja a tavaszi szezonra?

- Szeretnénk megtartani a helyezésünket, emellett 12-14 ponttal gazdagodni a folytatásban. Ez lényegesen nehezebb dolog lesz, mint ősszel volt, hiszen a közvetlen riválisaink ellen, akiket legyőztünk, szinte kivétel nélkül idegenben játszunk majd.

- Ez a második szezonja edzőként az Alba Regia KSE élén. Milyen a kapcsolata a klubbal?

- Nagyon sokat segít nekem Madár Imre bácsi, valamint a kapusedzőnk, Dolezsál Károly. A klubvezetés biztosítja a hátteret. Remélem, ezt meg tudjuk hálálni az eredményeinkkel. Egy kicsivel több hit és szerencse segítségével elérhetjük a céljainkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!