Külföld

2010.11.01. 10:03

Indiai kompbaleset: negyvennél több halott

A legújabb adatok szerint több mint negyven ember fúlt a vízbe egy túlzsúfolt komp szombati katasztrófájában egy kelet-indiai folyón, de sok utast még eltűntként tartanak nyilván - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

MTI

A hatvanfős befogadóképességű hajó, amelyen becslések szerint mintegy 150-en utaztak, Nyugat-Bengál székhelyétől, Kolkatától (Kalkutta) 120 kilométerrel délre süllyedt el a bengáli mangroveerdők egyik folyóján. Utasai többségükben földművesek és halászok voltak, akik egy muzulmán vallási ünnepről tartottak hazafelé. 
 "A vízfelszínen lebegő holttesteket találtunk a Bengáli-öböl közelében - mondta a helyi kormányzat egyik minisztere. - Attól tartunk, hogy még sok tetem van a hajó alatt. A mérleg súlyosbodhat." Eddig 51 embert sikerült kimenteni, közülük 32-t kórházba szállítottak.
 Dél-Ázsia vizein a laza biztonsági intézkedések és a kompok túlzsúfoltsága matt gyakoriak az ilyen balesetek. Ugyanezen a folyón szeptemberben is elsüllyedt egy hasonló vízi jármű, akkor húsznál többen haltak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!