Külföld

2010.11.15. 21:01

Zsúfolt negyedben omlott össze egy épület India fővárosában

FMH - Összedőlt egy ötemeletes épület Újdelhiben hétfőn, legalább 32 ember meghalt és legkevesebb hatvanan megsérültek.

MTI

Az indiai főváros egyik zsúfolt negyedében történt a katasztrófa, igen sokan a romok alatt rekedtek. Nehezíti a mentést, hogy a tűzoltók alig tudják megközelíteni a szerencsétlenség helyszínét, mert nem tudnak manőverezni a szűk utcákban. A mentési munkákat a környék lakói kezdték meg, akik puszta kezükkel próbálták eltakarítani a törmelékeket, és kiszabadítani a betemetetteket. Ugyancsak ők segédkeztek a sérültek ellátásában és kórházba szállításában.
Sheila Dikshit, Újdelhi politikai vezetője is megjelent a szerencsétlenség helyszínén, hogy személyesen irányítsa a mentési munkálatokat. Mint elmondta, még mintegy 30 ember volt a romok alatt, és egyelőre nem lehet tudni, mi okozta az épület összeomlását, de megígérte, hogy vizsgálat indul ennek kiderítésére.
Indiában gyakorta az elégtelen minőségű építkezési anyagok felhasználása és a rossz alapozás vezet az épületek összeomlásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!