Külföld

2011.05.09. 07:53

Ülődemonstrációt oszlattak Jemenben, egy ember meghalt

Egy tüntető meghalt, és több tucatnyian megsebesültek hétfőn a jemeni Taizz városában, amikor a rendőrség megkísérelt szétoszlatni egy kormányellenes ülődemonstrációt - közölték kórházi források.

MTI

A rendőrség hétfő reggel éleslövedékekkel nyitott tüzet több száz tüntetőre, s könnyfakasztó gránátokat is bevetett ellenük a fővárostól, Szanaától mintegy 250 kilométerre délre fekvő településen. A kórházi információ szerint öt sebesültet golyótalálat ért, egyikük súlyos állapotban van.
Vasárnap két ember meghalt és négy megsebesült ugyanebben a városban egy pedagógustüntetésen. Az oktatási minisztérium helyi kirendeltsége előtt több ezer tanár tartott ülődemonstrációt, fizetésemelést és az év végi vizsgák elhalasztását követelve, mivel a hónapok óta tartó tüntetések miatt a tanítás rendje felborult. A pedagógustüntetés résztvevői, akikhez csatlakozott több száz, hetek óta a város egyik központi terén sátrazó demonstráló, később sátrat vertek Taizz főútján, s ott töltötték az éjszakát.
Az arab országban három hónapja tartanak a tüntetések az országot több mint három évtizede vezető Ali Abdalláh Száleh elnök ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!