Külföld

2011.06.03. 13:08

Indiában fel akarják számolni a nyomornegyedeket

Jóváhagyta az indiai kormány pénteken azt a becsvágyó tervet, amely 32 millió, nyomornegyedekben tengődő indiainak biztosítana a közeljövőben emberhez méltó életkörülményeket.

MTI

A nyomornegyedek fokozatos felszámolását célzó programot csütörtökön fogadta el a Manmohan Szingh vezette kabinet. Az elképzelés szerint az első lépésben 250 város peremkerületeiben építenének alacsony költségű házakat, és ezzel 100 ezer indiai számára nyújtanának megfelelő lakhatást. A terv szerint még 2017 előtt az egész országban megindulna ez a rehabilitációs program.

A hivatalos közleményben az áll, hogy a projekt célja a peremkerületek fejlődésének elősegítése, a nyomornegyedek terjedésének megállítása, s egyúttal a méltó élethez és a tulajdonhoz való jog biztosítása. Becslések szerint az 1,2 millió lakosú Indiában 2012-re a 93 milliót is elérheti a nyomornegyedekben élők száma.

A helyi média közlése szerint Pratibha Patil indiai államfő két évvel ezelőtt azt a bejelentést tette, hogy 2015-ig felszámolják az ország nyomortanyáit, de a hatóságok ennek a célnak az elérését most 2020-ra halasztották.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!