Külföld

2011.10.06. 18:10

Kadhafi figyelmeztetése a harmadik világhoz

Moammer Kadhafi, a megbuktatott líbiai vezető csütörtökön ismét megszólalt, és egy hangüzenetben arra figyelmeztette a fejlődő országok vezetőit, hogy hasonló sorsra juthatnak, mint ő, mert a nagyhatalmak őket is kiszorítják a hatalomból.

MTI

"Ha a (külföldi) flották ereje adja a legitimitást, akkor álljanak készen a harmadik világ vezetői. Azok, akik elismerték az Átmeneti Nemzeti Tanácsot, legyenek készen arra, hogy a flották hatalmával átmeneti tanácsokat fognak létrehozni, és egyesével lecserélik őket" - mondta a szíriai Arrai TV-nek küldött üzenetben.
   
Kadhafi egyben arra kérte a líbiaiak "millióit", hogy vonuljanak az utcákra, és tartsanak békés tüntetéseket, mert Líbiában "elviselhetetlen" az élet, és a hatalom nem legitim, mert nem a nép választotta meg. A szíriai televízió legutóbb szeptember 20-án adott le tőle üzenetet. A megbuktatott politikus hollétéről csak találgatások vannak. Egyes sejtések szerint a Szaharában bujkál a nigeri-líbiai-algériai hármas határ térségében.
   
Az ÁNT belügyi felelőse csütörtökön kijelentette, hogy Kadhafi már nem jelent komoly veszélyt az ország biztonságára, annak ellenére sem, hogy a hívei még kitartanak két gócpontban. Bejelentette ugyanakkor, hogy külön belbiztonsági szolgálatot hoznak létre a rejtőzködő, magukat álcázó kadhafisták felderítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!