Kultúra

2017.06.06. 11:21

Gazdag könyvheti ajánlat a Vörösmarty Társaságtól

A Vörösmarty Társaság is aktívan részt vesz a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok eseményeiben.

Bokros Judit

Június 8-án, csütörtökön 18 órától a Csongor és Tünde Irodalmi Kávézóban (Kossuth utca, a társaság terme mellett) Prax Levente Tisztuló égbolt című novelláskötetét mutatjuk be. Ez a Lánczos-Szekfű Ösztöndíj Alapítvány támogatásával jelenhetett meg.

Ugyanitt 18.30-tól Janusz Ireneusz Wójcik Vár-díjas lengyel költő A fény kertésze című, magyar-lengyel verseskötetével ismerkedhetnek meg az olvasók.

Balajthy Ferenc fehérvári költő Kettőskereszt című verseskötetének bemutatója 10-én (szombat) 10 órakor lesz a Városház téren. Aznap 11 órakor P. Maklári Éva: Falakon kívül című, saját grafikáival illusztrált verseit, novelláit tartalmazó könyvét szintén a Városház téri előadósátorban mutatják be.

Ugyanitt kezdődik 14 órakor Asztalos István - (Asztalos Tamás, Lukácsy József, Varga Ilona): A Podmaniczkyak és Aszód című kötetbemutatója.

Saitos Lajos is 10-én, 15 órakor mutatja be Hajnali órán - 70 haiku című kötetét a Városház téren.  Káliz Sajtos József új verses könyve Egyedüli reményeim címmel 15.30-kor ismerhető meg, szintén a Városház téren.

A nap folyamán még egy beszélgetés lesz Csiák Gyulával, most megjelent Bársony István-könyvéről.

A társaságnál a könyvhéthez kapcsolódva mutatják be június 13-án, kedden 18 órakor Kelemen Erzsébet: A szöveg testén túl - L. Simon László lineáris és vizuális költészete című kötetét, 18.30-tól pedig L. Simon László: Körbejárni a hazát című könyve kerül a középpontba a Kossuth utcai teremben.

Végül, 14-én, szerdán 17 órakor a Vár című folyóirat estjét rendezik meg, a Bory-várban.

A kapcsolódó rendezvények: 12-én (hétfő) 18 órakor Petrőczi Éva költő, író; Scur Katalin a Katica Könyv Műhely vezetője és Balázs F. Attila író, az AB-ART kiadó vezetője lesz Bakonyi István irodalomtörténész vendége a Királykút Emlékházban.

Június 15-én (csütörtök) 18 óra Lukácsy József mutatja be Vizi László Tamás új könyvét a társaság termében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!