2011.07.13. 02:29
Busagombóc-variációk
Rétimajor - Minden a halról szólt az idén a Szent Péter-napi halászbúcsún, de mi másról is szólhatott volna. A bográcsokban harmincféle halászlé készült, az idén is volt különlegesség.
A halgombóc savanyú káposztával volt az egyik különlegesség, a másik pedig a tésztába töltött halpástétom.
- A fűszerek közt nincs semmi különleges - mondta Farkas István, a csapat egyik tagja. - Só, bors, paprika, kis fokhagyma, kakukkfű, ha akar valaki beletenni. Amit el lehet készíteni disznó- vagy marhahúsból, azt el lehet készíteni halból is. A hal édesebb, kicsit több fűszert kíván, nagyon szereti a fokhagymát és a citromlevet. Hogy a gombóc ne legyen kemény, főztünk bele egy kis zabpelyhet és kukoricalisztet.
A rétimajori főzőcske után belelapoztunk a Könnyű nyári ételek könyvébe, amelyben találtunk egy grillezett fűszeres tonhalat. A nagykanizsai Kosztelnik Lászlóné receptje szerint vegyünk 70 deka tonhalat, 2 evőkanál olajat, egy evőkanál mustárt, ugyanennyi ketchupot, egy kis kanál vegetát, ugyanennyi majoránnát, pirospaprikát, citromlét, 2 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot. A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. A zúzott fokhagymát, mustárt, a ketchupot, sót, paprikát, vegetát, majoránnát mártássá keverjük, beletesszük a kevéske citromlevet is. A tonhalat felszeleteljük. Előzetesen ne tegyünk se sót, se más fűszert a halra. A szeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és mindegyiket bekenjük a fűszeres keverékkel. Az egyik oldalát sütjük egy hat-hét percig, majd megfordítjuk a halszeleteket, azt az oldalát is bekenjük a fűszerekkel. További hat perces sütés után tálalhatjuk is. Adhatunk mellé görögsalátát, de süthetünk egy kis paradicsomot is, hiszen még meleg a grillrács, alatta izzik a faszén. A bort ne felejtsük el!
A halgombóc savanyú káposztával volt az egyik különlegesség, a másik pedig a tésztába töltött halpástétom.
- A fűszerek közt nincs semmi különleges - mondta Farkas István, a csapat egyik tagja. - Só, bors, paprika, kis fokhagyma, kakukkfű, ha akar valaki beletenni. Amit el lehet készíteni disznó- vagy marhahúsból, azt el lehet készíteni halból is. A hal édesebb, kicsit több fűszert kíván, nagyon szereti a fokhagymát és a citromlevet. Hogy a gombóc ne legyen kemény, főztünk bele egy kis zabpelyhet és kukoricalisztet.
A rétimajori főzőcske után belelapoztunk a Könnyű nyári ételek könyvébe, amelyben találtunk egy grillezett fűszeres tonhalat. A nagykanizsai Kosztelnik Lászlóné receptje szerint vegyünk 70 deka tonhalat, 2 evőkanál olajat, egy evőkanál mustárt, ugyanennyi ketchupot, egy kis kanál vegetát, ugyanennyi majoránnát, pirospaprikát, citromlét, 2 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot. A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. A zúzott fokhagymát, mustárt, a ketchupot, sót, paprikát, vegetát, majoránnát mártássá keverjük, beletesszük a kevéske citromlevet is. A tonhalat felszeleteljük. Előzetesen ne tegyünk se sót, se más fűszert a halra. A szeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és mindegyiket bekenjük a fűszeres keverékkel. Az egyik oldalát sütjük egy hat-hét percig, majd megfordítjuk a halszeleteket, azt az oldalát is bekenjük a fűszerekkel. További hat perces sütés után tálalhatjuk is. Adhatunk mellé görögsalátát, de süthetünk egy kis paradicsomot is, hiszen még meleg a grillrács, alatta izzik a faszén. A bort ne felejtsük el!
- A fűszerek közt nincs semmi különleges - mondta Farkas István, a csapat egyik tagja. - Só, bors, paprika, kis fokhagyma, kakukkfű, ha akar valaki beletenni. Amit el lehet készíteni disznó- vagy marhahúsból, azt el lehet készíteni halból is. A hal édesebb, kicsit több fűszert kíván, nagyon szereti a fokhagymát és a citromlevet. Hogy a gombóc ne legyen kemény, főztünk bele egy kis zabpelyhet és kukoricalisztet.
A rétimajori főzőcske után belelapoztunk a Könnyű nyári ételek könyvébe, amelyben találtunk egy grillezett fűszeres tonhalat. A nagykanizsai Kosztelnik Lászlóné receptje szerint vegyünk 70 deka tonhalat, 2 evőkanál olajat, egy evőkanál mustárt, ugyanennyi ketchupot, egy kis kanál vegetát, ugyanennyi majoránnát, pirospaprikát, citromlét, 2 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot. A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. A zúzott fokhagymát, mustárt, a ketchupot, sót, paprikát, vegetát, majoránnát mártássá keverjük, beletesszük a kevéske citromlevet is. A tonhalat felszeleteljük. Előzetesen ne tegyünk se sót, se más fűszert a halra. A szeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és mindegyiket bekenjük a fűszeres keverékkel. Az egyik oldalát sütjük egy hat-hét percig, majd megfordítjuk a halszeleteket, azt az oldalát is bekenjük a fűszerekkel. További hat perces sütés után tálalhatjuk is. Adhatunk mellé görögsalátát, de süthetünk egy kis paradicsomot is, hiszen még meleg a grillrács, alatta izzik a faszén. A bort ne felejtsük el!
- A fűszerek közt nincs semmi különleges - mondta Farkas István, a csapat egyik tagja. - Só, bors, paprika, kis fokhagyma, kakukkfű, ha akar valaki beletenni. Amit el lehet készíteni disznó- vagy marhahúsból, azt el lehet készíteni halból is. A hal édesebb, kicsit több fűszert kíván, nagyon szereti a fokhagymát és a citromlevet. Hogy a gombóc ne legyen kemény, főztünk bele egy kis zabpelyhet és kukoricalisztet.
A rétimajori főzőcske után belelapoztunk a Könnyű nyári ételek könyvébe, amelyben találtunk egy grillezett fűszeres tonhalat. A nagykanizsai Kosztelnik Lászlóné receptje szerint vegyünk 70 deka tonhalat, 2 evőkanál olajat, egy evőkanál mustárt, ugyanennyi ketchupot, egy kis kanál vegetát, ugyanennyi majoránnát, pirospaprikát, citromlét, 2 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot. A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. A zúzott fokhagymát, mustárt, a ketchupot, sót, paprikát, vegetát, majoránnát mártássá keverjük, beletesszük a kevéske citromlevet is. A tonhalat felszeleteljük. Előzetesen ne tegyünk se sót, se más fűszert a halra. A szeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és mindegyiket bekenjük a fűszeres keverékkel. Az egyik oldalát sütjük egy hat-hét percig, majd megfordítjuk a halszeleteket, azt az oldalát is bekenjük a fűszerekkel. További hat perces sütés után tálalhatjuk is. Adhatunk mellé görögsalátát, de süthetünk egy kis paradicsomot is, hiszen még meleg a grillrács, alatta izzik a faszén. A bort ne felejtsük el!
A rétimajori főzőcske után belelapoztunk a Könnyű nyári ételek könyvébe, amelyben találtunk egy grillezett fűszeres tonhalat. A nagykanizsai Kosztelnik Lászlóné receptje szerint vegyünk 70 deka tonhalat, 2 evőkanál olajat, egy evőkanál mustárt, ugyanennyi ketchupot, egy kis kanál vegetát, ugyanennyi majoránnát, pirospaprikát, citromlét, 2 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot. A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. A zúzott fokhagymát, mustárt, a ketchupot, sót, paprikát, vegetát, majoránnát mártássá keverjük, beletesszük a kevéske citromlevet is. A tonhalat felszeleteljük. Előzetesen ne tegyünk se sót, se más fűszert a halra. A szeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és mindegyiket bekenjük a fűszeres keverékkel. Az egyik oldalát sütjük egy hat-hét percig, majd megfordítjuk a halszeleteket, azt az oldalát is bekenjük a fűszerekkel. További hat perces sütés után tálalhatjuk is. Adhatunk mellé görögsalátát, de süthetünk egy kis paradicsomot is, hiszen még meleg a grillrács, alatta izzik a faszén. A bort ne felejtsük el!
A rétimajori főzőcske után belelapoztunk a Könnyű nyári ételek könyvébe, amelyben találtunk egy grillezett fűszeres tonhalat. A nagykanizsai Kosztelnik Lászlóné receptje szerint vegyünk 70 deka tonhalat, 2 evőkanál olajat, egy evőkanál mustárt, ugyanennyi ketchupot, egy kis kanál vegetát, ugyanennyi majoránnát, pirospaprikát, citromlét, 2 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot. A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. A zúzott fokhagymát, mustárt, a ketchupot, sót, paprikát, vegetát, majoránnát mártássá keverjük, beletesszük a kevéske citromlevet is. A tonhalat felszeleteljük. Előzetesen ne tegyünk se sót, se más fűszert a halra. A szeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és mindegyiket bekenjük a fűszeres keverékkel. Az egyik oldalát sütjük egy hat-hét percig, majd megfordítjuk a halszeleteket, azt az oldalát is bekenjük a fűszerekkel. További hat perces sütés után tálalhatjuk is. Adhatunk mellé görögsalátát, de süthetünk egy kis paradicsomot is, hiszen még meleg a grillrács, alatta izzik a faszén. A bort ne felejtsük el!