2014.03.12. 11:51
Káposztás párna, palacsinta
Fejér megye - A Pannon Lapok Társasága receptversenye megyei helyezettjeinek kínálatát meg kell sütni, főzni.
Kakas József sárbogárdi első helyezett öröme és meglepetése határtalan volt, amikor kiderült, receptjével, az általa elnevezett káposztás párnácskákkal megnyerte az első díjat, a mosogatógépet. Lakatos Viktor, szakember ítélete szerint jutott a kelkáposztából - de kínai kelből is finom, kipróbálta, mondta a nyertes - készült főétel a képzeletbeli dobogó első fokára.
- Nagyobb fej káposztát vegyünk, szabaduljunk meg a külső, nagy levelektől - ajánlotta Kakas József. - A kimaradt aprókból másnap főzeléket készíthetünk, ne vesszen kárba. A leveleket sós vízben félig megpároljuk. Előkészítünk lapokra vágott sajtot, sonkát, de nagyon finom a marhapárizsival is. Egy-egy levélbe becsomagoljuk ezeket, bepanírozzuk és kisütjük. Tulajdonképpen egyszerű a recept, de nagyon finom. Sok hasonló kitalációm van idehaza, már édesanyám mellett tanulgattam a főzést, negyedikesen lecsót készítettem.
A verseny második helyezettje, a fehérvári Simon Antalné nem először érdemelte ki a szakmai zsűri által elbírált étke - most épp egy süteménye - utáni dicséretet.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- Nagyobb fej káposztát vegyünk, szabaduljunk meg a külső, nagy levelektől - ajánlotta Kakas József. - A kimaradt aprókból másnap főzeléket készíthetünk, ne vesszen kárba. A leveleket sós vízben félig megpároljuk. Előkészítünk lapokra vágott sajtot, sonkát, de nagyon finom a marhapárizsival is. Egy-egy levélbe becsomagoljuk ezeket, bepanírozzuk és kisütjük. Tulajdonképpen egyszerű a recept, de nagyon finom. Sok hasonló kitalációm van idehaza, már édesanyám mellett tanulgattam a főzést, negyedikesen lecsót készítettem.
A verseny második helyezettje, a fehérvári Simon Antalné nem először érdemelte ki a szakmai zsűri által elbírált étke - most épp egy süteménye - utáni dicséretet.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- Nagyobb fej káposztát vegyünk, szabaduljunk meg a külső, nagy levelektől - ajánlotta Kakas József. - A kimaradt aprókból másnap főzeléket készíthetünk, ne vesszen kárba. A leveleket sós vízben félig megpároljuk. Előkészítünk lapokra vágott sajtot, sonkát, de nagyon finom a marhapárizsival is. Egy-egy levélbe becsomagoljuk ezeket, bepanírozzuk és kisütjük. Tulajdonképpen egyszerű a recept, de nagyon finom. Sok hasonló kitalációm van idehaza, már édesanyám mellett tanulgattam a főzést, negyedikesen lecsót készítettem.
A verseny második helyezettje, a fehérvári Simon Antalné nem először érdemelte ki a szakmai zsűri által elbírált étke - most épp egy süteménye - utáni dicséretet.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
A verseny második helyezettje, a fehérvári Simon Antalné nem először érdemelte ki a szakmai zsűri által elbírált étke - most épp egy süteménye - utáni dicséretet.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
A verseny második helyezettje, a fehérvári Simon Antalné nem először érdemelte ki a szakmai zsűri által elbírált étke - most épp egy süteménye - utáni dicséretet.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- Ahogy a korombeli kislányok, gyerekként forgolódtam az édesanyám mellett. Annak nagyon örülök, hogy nyertem. Az unokám, a kilenc éves Ricsi is szívesen ügyködik a konyhában. Előveszi a cukrot, a tojást, a kakaót, összekever valamit, és már készíti is a süteményt.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
A nagymama a süteményért kapott ajándékot, a hűtőt is megmutatja.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- Nagyon gáláns a Hírlap, és élvezet olvasni is. Az unokám a Garfielddal kezdi a napot. Nem azért dicsérem, mert nyertem, komolyan gondolom. De térjünk rá a receptre, közben kóstolja meg ezt a másik, piskótás, pudingos süteményt. A csokoládés habszelethez 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, egy tojás, 15 dkg liszt, fél csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor szükséges. A habkeverék 15 dkg cukorból, négy tojásból, két szelet csokoládéból, 10 dkg mandulából és egy citrom héjából áll.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
A cukrot a vajjal, vaníliás cukorral, tojással, liszttel kevert sütőporral jól kidolgozzuk, összegyúrjuk. Tepsibe helyezzük, megsütjük. Sütés után habkeverékkel bevonjuk. A habkeveréket a következőképpen készítjük: a cukrot a tojások sárgáival jól kikeverjük. Ezután hozzáadunk két szelet puhított csokoládét, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket. A habkeveréket a tésztánkra helyezzük, és a süteményt lassú tűznél a sütőben jól kiszárítjuk.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
Ezt a fajta tésztát tölthetjük még lekvárral, vaníliapudinggal, melyre szeletelt körtét, barackot, epret vagy málnát teszünk. Így igazi nyári, gyümölcsös süteményt kapunk, de tehetünk rá diókrémet, csokoládékrémet, a variációk sora hosszú lehet, csak fantázia kérdése (így legközelebb a mi süteményünk is nyerő lehet, vagy második helyezett!). Viszont a harmadik hely sem elhanyagolható, különösen akkor nem, ha olyan finomság készül a receptből, mint a bodajki Rézmann Józsefné készítette káposztás, rántott palacsinta. Az előételnek szánt sós készítmény beillik főételnek is, akkora adag, persze ez palacsintasütő kérdése.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
- A tészta egyszerű palacsinta, talán kicsit nagyobb sütőben kell készíteni, hogy jobban lehessen dolgozni vele. A káposztát ugyanúgy készítjük elő - reszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk, dinszteljük -, mint a káposztás tésztához. A palacsintákat egyenként megkenjük a kihűlt káposztával, feltekerjük, a két végét betűrjük. Minden darabot bepanírozunk, mint a rántott húsnak valót, és forró olajban kisütünk.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.
Nagyon finom eledel, én Éva asszony étkezőjében kóstoltam belőle, néhány kolléga a szerkesztőségben, ugyanis a harmadik helyezett - univerzális robotgépet kapott a receptért - csomagolt egy kis útravalót, hogy a szerkesztőségben dolgozók is megízlelhessék a finomságot. Az útravaló mellé került még néhány recept is, a többi közt egy vegetáriánus fasírozott. A spárgatököt tetszés szerinti mennyiségben legyaluljuk, enyhén sózzuk. Ahogy a rendes fasírozottat, úgyanúgy fűszerezzük, tojást, zsemlét adunk hozzá. Ha puha lenne, akkor kevés zsemlét tegyünk, adjunk még bele. Kisütjük, mint a rendes fasírtot. Igazán frissen jó, ebben az állapotában még az íze is hasonlít az igazi, darált húsból készült eredetijéhez. Ehetjük önmagában is.