Nádasdladány

2014.07.06. 15:00

Elszármazottak találkozója Nádasladányban

Nádasdladány - Idén csaknem háromszáz egykori ladányi tért vissza, hogy részt vegyen az Elszármazottak találkozóján a Kastély parkban.

V. Varga József

Az idő és a tér különös játékot játszik ma velünk fogadta a polgármesternő a hazatérőket. Az idő száll, de a tér állandó, kis falunk mindig megmarad a miénknek A Sárvári fivérek, István és László, Szabó Tamással, Ercsi polgármesterével a régmúlt időkről diskuráltak. Gyerekkorunkban onnan föntről nézelődtünk mutatta a krónikásnak Sárvári Laci a kastély erkélyét. A fehérvári öttusa Európa-bajnokság szervező bizottságának elnökhelyettese mindenkit szeretettel invitált a kontinensviadalra.

Fister Aranka párjával, Marjovszky Istvánnal elszármazott meg nem is, ugyanis időközben Ladányban is vásároltak egy házat. Mindkettejüket a természet szeretete jellemzi.

Hársádi Ilonát fotós lánya kísérte a találkozóra, több tucat kattintás, aztán Erikának futnia kellett tovább. A rádiós Vágner Mária mosolyogva ölelkezett össze Varga Tünde polgármesterrel, a Hutvágner-lány sokszor megfordul szülőfalujában.

Elszármazottak, ha találkoznak elöl Sárvári László (b), Hársádi Ilona és Takács Annamária (Fotó: V. Varga József)

Az önkormányzat harmadik alkalommal rendezte meg szombaton az elszármazottak találkozóját a településen. Az óvodások és az iskolások műsorral üdvözölték a kedves vendégeket, a nyugdíjasok érzelmes dalait meg-megkönnyezték a hölgyek, urak.

- Könnyű ide visszatérni, ugyanott kell az útra rátérni, mint régen, és hazaérnek - fogalmazta meg köszöntőjében a polgármester asszony. - Isten éltessen mindenkit!

Megnyitották Gál István művésztanár intarzia-kiállítását, bemutatkozott az Emléknyitogató Helytörténeti Egyesület. Siki Szabolcs, a Fejér Megyei Hírlap civil tudósítója mintegy ezernégyszáz korabeli fotográfiából válogathatott, amikor összeállította egész nap pörgő múltidéző filmjét. Ebéd után a szabadbattyáni szekció szórakoztatta a nagyérdeműt, fergeteges műsort prezentált a Sárrét néptáncegyüttes és a Pengetős citerazenekar.

Gyorsan teltek a kedves órák. Annyi mindent kellene még megbeszélnünk hallatszódott innen is, onnan is. A Nádasdy-kastély előtti közös fotózás csúcspontjaként, az elszármazottak tapsa és ovációja közepette, rózsasziromeső hullt a magasból.

Indulj hazafelé! - dalolta a kórus az erkélyről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!