Bulvár-celeb

2024.06.04. 20:41

Meghalt a magyarok kedvenc sorozatszínésze

Erich Anderson 67 éves volt, 103 filmben játszott.

MW

Illusztráció: Shutterstock

67 éves korában meghalt Erich Anderson, aki rengeteg ismert sorozatban szerepelt élete során. A halálhírt Anderson felesége, Saxon Trainor színésznő jelentette be: az Instagramon erősítette meg a hírt, hogy férje a hétvégén hunyt el Los Angelesben, miután rákbetegséggel küzdött.

Sógora, Michael O'Malley szavait osztotta meg, meg, mivel úgy érezte, hogy sokkal mélyebb most a fájdalma annál, hogy bármit is írjon. A szövegben a kitérnek arra, hogy 

brutális küzdelmet vívott a rákkal, és hosszú, sikeres karrierje volt. „Okos és vicces fickó volt, fantasztikusan főzött; három nagyszerű regényt írt, amelyek megtalálhatók az Amazonon. Hiányozni fog, de a megpróbáltatásainak már vége” 

– áll a szövegben.

Az egyik legismertebb szerepe a Péntek 13.: Az utolsó fejezetben volt, Rob Diert alakította, a sorozatgyilkos Jason Voorhees egyik áldozatának bosszúra szomjazó testvérét: ez 1984-ben volt, előtte nem sokkal került a színészi pályára. A karrierje során olyan produkciókban volt látható, mint az Ütközetben eltűnt, a Gyilkos sorok, a Dallas, a Liba-bőr, a Quantum Leap, a Star Trek: Az új nemzedék, a Melrose Place, a Kopók egymás között.

Szerepelt A hetedik mennyországban, az Angyali érintésben, A tolvaj és a gyilkosokban. A Doktorok, a Vészhelyzet és a New York rendőrei nézői is láthatták, utóbbiban hét epizódban szerepelt. Játszott a Narkóháborúban és olyan kultsorozatokban, mint a CSI: A helyszínelők, a Végtelen határok, az X-akták vagy a JAG. A Felicityben kilenc epizódban szerepelt, de felbukkant az NCIS-ben, a Miami helyszínelőkben, a Doktor House-ban, a Dr. Csontban is.

Szerepelt a Szellemekkel suttogóban, a Mentalistában, a Döglött aktákban és a feltámasztott Knight Riderben. 2018-ban még a Harry Bosch – a nyomozó nézői találkozhattak vele, 2020-ban pedig még szerepelt egy Interrogation című sorozatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában