Bulvár-celeb

2024.07.02. 16:30

Meglepő döntés: egy 15 éves influenszert akarnak szentté avatni

A 2020-ban boldoggá avatott Carlo Acutis lehet a katolikus egyház egyik legfiatalabb szentje.

MW

Carlo Acutist 2020-ban avatták boldoggá

Forrás: Getty Images

Fotó: Vatican Pool

Döntöttek a 15 éves korában meghalt Carlo Acutis szentté avatásának ügyében: a pápa és bíborosai elfogadták az olasz fiú kánonba foglalását – írja a Catholic News Agency híradása alapján a Mandiner.

A londoni születésű fiú 9 éves kora óta segítette Milánó szegényeit: minden zsebpénzét a rászorulóknak adta, és szerény életet élt –  például csak egy pár cipője volt, hogy többet segíthessen azoknak, akiknek kevesebb jutott. 

A korábban számítógépes játékokért rajongó Carlo a katolikus hitet népszerűsítette az interneten, halála előtt létrehozott egy weboldalt, ahol a világban végbemenő csodákat gyűjtötte össze.

FRANCE - RELIGION - CATHOLIC - YOUTH - GEEK - CARLO ACUTIS - RELIC
Carlo Acutist "Isten influenszere" néven is emlegetik
Forrás: AFP

Az "Isten influenszere" becenevet elnyerő fiú 2006-ban, leukémiában halt meg.  Két csoda fűződik a nevéhez, az elsőt 2020-ban fogadta el a katolikus egyház, miután több beszámoló szerint a hozzá való imádkozás meggyógyított egy hasnyálmirigy-rendellenességben szenvedő brazil fiút. Carlo Acutist ekkor avatták boldoggá.

A második csodáját néhány hete fogadta el Ferenc pápa: egy Costa Rica-i lány Firenzében egy iciklibalesetet során fejsérülést szenvedett, amelyből meggyógyult, miután az anyja Acutis Assisiben található sírjánál imádkozott a fiúhoz.

Carlo Acutis kanonizálásának idejét még nem tűzték ki, valószínűleg a katolikus egyház 2025-ös jubileumi ünnepségén avatják szentté. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában