Bulvár-celeb

2 órája

Ez elképesztő: alig lehet felismerni a 85 éves Terence Hillt

A magyarok nagy kedvence olyan lelkesen motorozik, mint egy huszonéves.

MW

Terence Hill

Forrás: Getty Images

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti olasz színész március végén töltötte be a 85. életévét. A sztár többször járt Magyarországon, leginkább Bud Spencerrel közös filmjei miatt ismert és szeretett művész. A legnépszerűbbek: Isten megbocsát, én nem; Bosszú El Pasóban; Az ördög jobb és bal keze; Különben dühbe jövünk, Én a vízilovakkal vagyok; És megint dühbe jövünk; Kincs, ami nincs; Nincs kettő négy nélkül, illetve a Szuperhekusok – írja az Origo.

Bud Spencerrel felejthetetlen párost alkottak a vásznon
Fotó: AFP

Több generáció szereti  a közös filmjeiket, a mai napig nincs olyan hét, hogy legalább kettőt-hárman ne ismételjen valamelyik hazai tévécsatorna. Hill kedvenc filmje a sok kultikussá lett darab közül Az ördög jobb és bal keze, amelyet szintén Bud Spencerrel együtt forgatott. 

Az Isten megbocsát, én nem 1967-ben bemutatott spanyol közreműködéssel készült olasz westernfilm volt az első közös munkájuk, amely leginkább Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős, amelyben művésznevükön szerepelnek: Hill egy magyar tévéműsorban elmondta, hogy véletlenül került be a produkcióba, ugyanis sérülés miatt visszalépett egy színész. 

Újréti László hangját szereti Terence Hill, szerinte közel van az övéhez. A magyar színész Hill látogatásakor elmesélte, hogy az első Magyarországon bemutatott Spencer–Hill-filmet 1980 körül szinkronizálták, és amikor először látták, még nem gondolták Bujtor Istvánnal, Bud Spencer gyakori magyar hangjával, hogy ekkora siker lesz itthon.

Íme, Terence Hill friss képe:

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!