Krimi

2024.06.16. 15:35

Tüzet nyitott egy férfi egy vízi park látogatóira: sok sérült van, közöttük két gyerek

Egy vízi játszótéren sebesített meg kilenc embert, köztük gyermekeket egy lövöldöző az Egyesült Államokban.

MW

A lövöldözésben kilenc ember sérült meg

Fotó: AFP

A Michigan állambeli Detroithoz közel fekvő Rochester Hills kisváros zöldövezeti részén jelent meg a férfi, majd pisztolyból nyitott tüzet a családok által látogatott, több szökőkútból álló vízi parkban helyi idő szerint szombaton.

Oakland megye rendőrhatóságának vezetője, Michael Bouchard  éjszakai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a sebesültek között két gyerek is van, két testvér. Egyikük négy, a másik nyolcéves, az ő állapota válságos. 

Az édesanyjukat szintén súlyos állapotban ápolják kórházban. A további sebesültek felnőttek, állapotuk stabil - hangzott el a tájékoztatón.

Rendőrök lepték el a tett helyszínét
Fotó: AFP

A rendőrfőnök elmondta, hogy miután tüzet nyitott a lövöldöző, a járőrök néhány percen belül kiérkeztek. A szemtanúk szerint  a férfi nyugodtan, kimérten viselkedett, és autóval távozott. Ezután a rendőrök és a rohamegységek megtalálták és körbekerítették azt a házat, ahol a férfi elrejtőzött. 

A lövöldözőt később holtan találták meg a házban, öngyilkosságot követett el, mellette két kézi lőfegyvert is találtak, nagyobb mennyiségű lőszerrel. Az indítékot egyelőre vizsgálják, a férfi nem helybéli volt - írja az MTI.

Két gyermek is megsebesült a lövésektől, egyikük állapota válságos
Fotó: AFP

Tragédia az utcabálon

Lövöldözés volt szombaton éjszaka Texas államban is egy utcabálon. 

Egy nézeteltérés torkollott lövöldözésbe, amelyben két ember meghalt, többen megsebesültek. Helyi sajtóbeszámolók szerint hat embert vittek kórházba, köztük két gyermeket.

A rendőrség közleménye szerint az Austinhoz közeli Round Rock városában a Juneteenth nyári ünnep alkalmából tartott fesztiválon két csoport keveredett vitába, majd tagjaik összeverekedtek, és legalább egy ember fegyvert vett elő, amelyből tüzet is nyitott.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!