Krimi

11 órája

Végzetes ebéd: 130-an lettek rosszul a grillezett angolnától, egy idős asszony meghalt

A grillezett angolna nyáron igen népszerű Japánban. A Tokióhoz közeli Yokohama város egyik áruházában szolgálták fel az ételt, amelytől aztán heveny hányás-hasmenést kaptak a vendégek.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: studiojanu

A mérgezésben érintettek olyan tünetekről számoltak be, mint a hányás és a hasmenés, de a legtöbb eset nem volt súlyos – közölte Yokohama város egészségügyi központja, hozzátéve, hogy a betegek közül egyedül egy 90-es éveiben járó nő halt meg, halálának pontos oka még nem ismert.

Unagi,Grilled,Eel,Over,Rice,With,Japanese,Sauce
A grillezett angolna kedvelt étel Japánban
Fotó: Nishihama / Forrás:  Shutterstock

A közegészségügyi központ információi szerint a tokiói székhelyű Nihonbashi Isesada nevű, angolnaételeket áruló étteremlánc több mint 1500 tál grillezett angolnát adott el szerdán és csütörtökön a yokohamai Konan Ward Keikyu áruházában. 

Mint írták, hányást és hasmenést okozó Staphylococcus aureust mutattak ki néhány megbetegedett fogyasztó székletében.

De nem ez volt idén az egyetlen tömeges ételmérgezés, nemrég 47 magyar turista került kórházba, miután ettek egy panzióban Herkulesfürdőn – írja cikkében az Origo.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!