Krimi

8 órája

Egyszerű kullancscsípésnek indult, vérzéses láz végzett egy idős férfival

Egyelőre védőoltás sincsen a szörnyű fertőzés ellen, amelybe egy 74 éves férfi halt bele Madridban.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Újabb áldozatot követelt a kullancsok által terjesztett "horrorfertőzés", a krími-kongói vérzéses láz. Ezúttal egy 74 éves férfi halt bele a tünetekbe múlt szombaton a spanyolországi Madrid egyik kórházában – írja a Metro cikke alapján a Tények.hu.

Az áldozatot Toledóban csípte meg egy kullancs, a Rey Juan Carlos Egyetemi Kórházba vitték, de amint kiderült, hogy a férfi megfertőződött a ritka vírussal, átszállították a madridi La Pazi Egyetemi Kórház izolációs osztályára. Az orvosok kezdetben stabilnak látták az állapotát, de az nem sokkal később rohamosan romlani kezdett, végül a férfi belehalt a fertőzésbe.

A Hyalomma marginatum nevű vérszívó által terjesztett vírusfertőzés ellen egyelőre nincsen védőoltás és a betegek 30-40 százaléka nem éli túl.

Leggyakoribb tünetei közé tartozik az ízületi fájdalom, a hányás, a magas láz, a fejfájás, a gyomor- és hátfájdalom és a különféle vérzéses tünetek, ám a szakértők azt javasolják, hogyha valaki egy kullancscsípés után bármilyen tünetet észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!