Díjátadó

14 órája

Csúcsot döntött A sógun az Emmy-gálán

Csúcsot döntött A sógun című sorozat, amely a drámák között 18 kategóriában győzött a Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap este megrendezett 76. Emmy-díj-átadó gálán. A vígjátékok legjobbja a Hicks – A pénz beszél lett, de jól szerepelt A mackó és a Szarvasbébi is – írja az MTI.

MW

Szanada Hirojuki japán színész kezében a legjobb férfi főszereplő drámai sorozatban kategória győztesének és a legjobb drámai sorozatnak járó elismeréssel az amerikai televíziós Emmy-díjak 76. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Peacock Színházban 2024. szeptember 15-én. Szanada Hirojuki A Sógun című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a díjat

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Allison Dinner

Az FX gyártásában készült A sógun, amely a feudális Japán hatalmi harcairól szól, elnyerte a legjobb drámai sorozat díját, és két főszereplője a japán színészek közül elsőként kapott Emmyt: Szanada Hirojuki a legjobb színész, Anna Sawai pedig a legjobb színésznő kategóriában nyert.

A vígjátékok között a Hacks – A pénz beszél győzelme meglepetésnek számít, a legnagyobb esélyesnek A mackót tartották. A Hacks női főszereplője, Jean Smart egymás után harmadik alkalommal kapott Emmyt a 2021 óta futó sorozatért, ezzel összesen már hat van neki.

A szintén az FX gyártásában készült A mackó hét díjat kapott az este során. Jeremy Allen White lett a vígjátéksorozatok legjobb férfi színésze (tavalyi sikere után másodszor), Ebon Moss-Bachrach pedig legjobb mellékszereplőként újrázott. Meglepetés, hogy a hölgyek között Liza Colón-Zayas lett a legjobb mellékszereplő, szintén A mackóban nyújtott alakításáért. A mackó rendezője, Chistopher Storer immár második Emmyjét kapta meg a szériáért.

A Netflix sötéten mókás sorozata, a Szarvasbébi a legjobb minisorozat Emmyjét vitte el. A széria alkotóját és főszereplőjét, Richard Gaddet mindkét minőségében díjazták a gálán, a kínzóját alakító Jessica Gunning lett a legjobb mellékszereplő.

Minden televíziós sikerben közös a jó történetmesélés, amely az életünkről szól. Így hát kockáztassanak, tolják ki a határokat, kutassák a kényelmetlent, és merjenek hibázni a végeredmény érdekében

– mondta díja átvétele után Gadd, szavait a televízió-sorozatok készítőinek címezve.

A Szarvasbébi történetének alapja egy humorista show-műsora, amelyben az őt ért szexuális zaklatásról is beszél.

FOSTER, Jodie
Jodie Foster amerikai színésznő kezében a legjobb női főszereplő mini-, antológiasorozatban vagy filmben kategória győztesének járó elismeréssel az amerikai televíziós Emmy-díjak 76. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Peacock Színházban 2024. szeptember 15-én. Jodie Foster A törvény nevében (True Detective: Night Country) című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a díjat
Fotó: Allison Dinner / Forrás: MTI/EPA

A Los Angeles-i gálán első Emmy-díját vehette át Jodie Foster: a kétszeres Oscar-díjas színésznő a minisorozatok legjobb színésznője lett A törvény nevében legfrissebb, Night Country című évadáért. Szintén díjazták Jamie Lee Curtist, aki a vígjátékok között a legjobb vendégszínésznő lett A mackóért, itt a férfiak között szintén ebből a sorozatból Jon Bernthal futott be. Elizabeth Debicki A korona című drámasorozat utolsó évadában Diana hercegnő megformálásáért vehette át a legjobb mellékszereplő kategória díját.

A gála házigazdája két kanadai színész, Eugene és Dan Levy, apa és fia volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!